Кабмін розблокував фінансування кримськотатарського каналу АTR

Кабмін розблокував фінансування кримськотатарського каналу АTR
Кримськотатарський телеканал ATR був на межі закриття

Прийнята постанова уряду створить правові передумови для подальшого фінансування телеканалу AТR

У середу, 6 травня, Кабінет Міністрів на своєму засіданні розблокував фінансування кримськотатарського каналу АTR в Україні.

Про це йдеться на сайті Кабміну.

«Урядове рішення передбачає можливість спрямування бюджетних коштів ТОВ «Телевізійна компанія «Атлант СВ» для телеканалу з логотипом «АТR T», - зазначили в уряді.

Згідно з документом, кошти підуть на оплату послуг супутникового зв’язку, оренду телевізійного обладнання, оренду приміщень, оплату послуг з використання та придбання об’єктів авторського права.

Як зазначила т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Світлана Фоменко, прийнята постанова створить правові передумови для подальшого фінансування телеканалу AТR.

Нагадаємо, раніше Асоціація польських журналістів висловила солідарність і підтримку кримськотатарському телеканалу ATR та колегам, які там працюють.

У січні стало відомо, що кримськотатарський телеканал ATR на межі закриття: через недофінансування на каналі скорочено 45% колективу, скорочені випуски новин й припинені прямі ефіри.

АTR отримує фінансову підтримку з державного бюджету з 2016 року за рахунок бюджетної програми розселення і облаштування кримських татар та осіб інших національностей, які були депортовані з території України.

До слова, у Нацраді визнали: якщо кодують українські канали, люди дивляться російські.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: