Глава УПЦ МП Онуфрій повернув Вселенському патріарху запрошення на Об’єднавчий собор

Глава УПЦ МП Онуфрій повернув Вселенському патріарху запрошення на Об’єднавчий собор
Лист від Варфоломія в УПЦ МП назвали провокативним

Ряд ієрархів УПЦ МП повернули запрошення за собор разом із Онуфрієм

Предстоятель УПЦ Московського патріархату повернув Вселенському патріархові Варфоломію запрошення на Об’єднавчий собор, який має пройти 15 грудня. Про це повідомила сама церква.

У повідомленні лист патріарха називається провокативним через присутні у ньому фрази на кшталт «по снисхождению, называя Вас Высокопреосвященным Митрополитом Киевским».

«Предстоятель УПЦ, ознайомившись зі змістом цього листа, поклав його до конверта та відправив поштою адресату назад, тобто у Стамбул», - сказано у повідомленні УПЦ МП.

Дізнавшись про це, цілий ряд єпископів УПЦ МП, отримавши запрошення для участі в Об’єднавчому соборі від патріарха Варфоломія, вчинили так само, відправивши свої запрошення на Фанар.

Нагадаємо, предстоятель Української православної церкви Московського патріархату Онуфрій заборонив священикам УПЦ МП брати участь в Об'єднавчому соборі.

У Московському патріархаті заявили, що Вселенський патріарх Варфоломій «не мав права» скликати в Україні церковні зібрання, а сам Об'єднавчий собор нібито є незаконним, «оскільки в ньому братимуть участь представники розкольницьких угрупувань».

Вселенський патріарх Варфоломій заявив, що після Об'єднавчого собору Онуфрій не зможе носити титул митрополита Київського, хоча і може за нього поборитися, якщо візьме участь у заході.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: