Львівська мерія обмежила використання поліетилену в місті

Львівська мерія обмежила використання поліетилену в місті
Пакети пропонують замінити паперовими чи багаторазовими торбинками

У місті є десятки фірм, які пропонують альтернативне поліетилену пакування

Великі торговельні мережі, окрім поліетиленових пакетів, мусять пропонувати покупцям альтернативне пакування з паперу чи тару багаторазового використання – таке рішення ухвалив виконавчий комітет Львівської міської ради на засіданні 9 листопада.

Попередньо міські чиновники спілкувались із власниками маркетів про свій намір відмовитись у майбутньому від поліетиленових торбин. За даними львівської влади, у місті десятки фірм пропонують альтернативне багаторазове пакування для товарів, а також екологічні паперові вироби.

«Це світова практика – відмовлятись від поліетиленових пакетів. І вже сьогодні у супермаркетах поруч із ними є багаторазові торбини чи паперові. Тому вибір за клієнтом. Ми пропонуємо поетапний перехід і відмову від поліетиленових пакетів. У першу чергу, зараз пропонуватимуть лояльно покупцям обирати, у що запакувати товар. Це для того, щоб розвивати культуру», – каже заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Міські інституції розпочинають просвітницьку кампанію серед мешканців. На сьогодні зі 100% відходів у Львові близько 13% становить пластик, а найбільше – поліетиленова упаковка. Час розкладання пластику у довкіллі – 400-450 років.

Представники громадських і комунальних організацій Львова (серед них – комунальне підприємство «Зелене місто») схвально коментують ініціативу міста у майбутньому повністю відмовитись від поліетиленових торбинок.

Вони сподіваються, що супермаркети і магазини змінять свої стандарти обслуговування та через програми лояльності заохочуватимуть свої клієнтів користуватись своїми торбинками.

6 листопада стало відомо, що селищна рада Славської громади на Львівщині закликала місцеве населення відмовитись від поліетилену і перейти на більш еко-дружню тару.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: