Міністр юстиції прокоментував факт того, що Україна під час обміну полоненими віддала Росії терористів

Міністр юстиції прокоментував факт того, що Україна під час обміну полоненими віддала Росії терористів
Денис Малюська стверджує, що правоохоронній системі було б набагато краще, якби був закон, що дозволить  відкрито заявляти про обмін в умовах війни і звільнення людей тому, що ми хочемо отримати своїх громадян назад

«Закон треба привести у відповідність до добра», - вважає Малюська

Міністр юстиції Денис Малюська вважає, що для обміну полоненими між Україною і Росією потрібен спеціальний закон, щоб адвокати не могли «з мотивів справедливості і добра екзотично тлумачити закони». Таку думку урядовець висловив в інтерв’ю «Главкому».

За словами міністра, є питання права, є питання справедливості і необхідності. «З морально-етичної точки зору, я повністю на боці влади, частиною якої я є. З юридичної – мені складно дискутувати про деталі, проте абстрагуючись від будь-якого контенту судових рішень, якби я був відповідальним за цей обмін, то спробував би провести якийсь спеціальний закон щодо такого роду операцій», - говорить посадовець.

Малюська стверджує, що судам, прокуратурі і адвокатам було б набагато краще, якби питання, що стосуються цієї гібридної війни і, зокрема, обміну полоненими мали законодавчі рамки, які дозволили відкрито заявляти, що «це обмін в умовах війни і ми звільняємо людей не тому, що вони заслуговують на помилування, а тому що ми хочемо отримати своїх громадян назад».

«На майбутнє, щоб уникнути дискусій у суспільстві на тему, що краще – добро чи закон – треба закон привести у відповідність до добра», - підсумував міністр.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: