Московська церква просить українців здавати кров

Московська церква просить українців здавати кров
Митрополит московської церкви в Україні Антоній (Паканич) закликає українців здавати кров

Митрополит московської церкви Антоній закликає вірян стати донорами, бо в лікарнях бракує донорської крові

Московська церква в Україні закликає вірян здати кров, оскільки її бракує у боротьбі з пандемією, і таким чином допомогти врятувати життя людей.

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці написав керуючий справами московської церкви в Україні митрополит Антоній (Паканич), – повідомляє  Центр інформації УПЦ МП.

Посилаючись на інформацію міністерства охорони здоров’я України про те, що через карантин і коронавірус в лікарнях виник дефіцит донорської крові, митрополит Антоній переконливо просить віруючих московської церкви стати донорами. «Кожен з нас виконає те, до чого нас закликав Господь: «Будьте ж милосердні, як і Отець ваш милосердний» (Лк. 6, 31-36) », –  зазначив керуючий справами москвовської церкви.

Митрополит Антоній пропонує всім, хто буде готовий здати кров, ознайомитися з необхідними даними на сайті donor.org.ua.

Нагадаємо, 22 квітня повідомляли, що у митрополита Тернопільського і Кременецького УПЦ Московського патріархату Сергія виявлено коронавірус, митрополит знаходиться в Олександрівській лікарні в Києві.

Зазначимо, що з 21 квітня Почаївську Свято-Успенську лавру в місті Почаїв Тернопільської області закрили на карантин. Довкола Почаєва встановлені чотири блокпости. Такі радикальні заходи пов’язані зі зростанням чисельності хворих на коронавірус у місті, а також тим, що духовенство Почаївської лаври, яка належить Московському патріархату, порушило карантинні правила на Великдень.

Києво-Перечерська лавра  також закрита на карантин через спалах коронавірусної інфекції серед священнослужителів.

Тільки 17 квітня там підтвердили 26 нових випадків, таким чином число хворих перевищило 100 осіб. Троє ченців Лаври померли. ЗМІ повідомляли, що Онуфрія з коронавірусом поклали у «бокс Новинського». Тим часом, в Московському патріархаті наявність Covid-19 у Онуфрія заперечують.

17 квітня столична влада ухвалила рішення про запровадження карантину на території Іонинського монастиря.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: