Перехід громад до Української церкви: «Правий сектор» зробив важливу заяву

Перехід громад до Української церкви: «Правий сектор» зробив важливу заяву
«Правий сектор» запевнив, що не має наміру штурмом захоплювати святині

«Правий сектор»: навіщо штурмувати й шкодити тому, що і так є нашим?

«Правий сектор» не має наміру під час різдвяних свят вчиняти дії, які можуть бути розцінені, як захоплення релігійних споруд. Про це йдеться у заяві націоналістів.

«Правий сектор» закликає українців перевіряти будь-які новини й не вірити московитським пропагандивним фейкам, що стосуються церковного питання. Повідомляємо, що на час Різдвяних свят не плануємо жодних дій відносно пастви РПЦ в Україні та насельників монастирів при наших Лаврах. Важливо наголосити, що переходи парафій із московської церкви до Української продовжують відбуватися мирним шляхом, процес триває і "штовхати силою" його не потрібно. У разі провокацій зі сторони московських злочинців, українці мають бути готові захистити своїх братів та сестер», - йдеться у заяві, поширеній у Facebook.

«Правий сектор» запевнив, що не має наміру штурмом захоплювати святині, адже вони і так є українськими.

«По-перше, ми діємо в церковному питанні виключно в рамках законодавства України (зараз його ще й поправили на нашу, українську користь). Ми дбаємо, щоби принести користь і не зашкодити будівництву найбільшої Православної Церкви у світі. По-друге, навіщо штурмувати й шкодити тому, що і так є нашим? Ми прагнемо зберегти цілим кожен сантиметр українських святинь, аби ще віки українські віряни могли молитися Богу в цих храмах. Тому, працюємо вже досить довго, щоби здійснити передачу святинь руками тих, хто отримує зарплати з коштів платників податків. Передачу має здійснити влада», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, спікер Верховної ради України Андрій Парубій запропонує парламенту в січні розглянути законопроект про перехід парафій Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) до нової Православної церкви України.

За словами спікера парламенту, законопроект про перехід парафій УПЦ МП до Єдиної православної церкви вже підготовлений і затверджений комітетом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: