Підліткова наркоманія: експерт пояснив, які категорії дітей у зоні ризику

Підліткова наркоманія: експерт пояснив, які категорії дітей у зоні ризику
фото з відкритих джерел

«Переважна більшість залежних – це діти з неповних сімей»

Переважна більшість наркозалежних дітей – це діти з неповних сімей, де відсутній батько. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив психолог-адиктолог Юрій Гуменяк.

За словами психолога, із залежністю можуть стикнутися люди з будь-яких сімей. «У моїй практиці траплялися діти священників, мільйонерів, діти з бідних сімей», – каже Юрій Гуменяк.

Але, за словами психолога, є дещо, що об’єднує родини, де є діти, залежні від наркотичних препаратів. «Одне можу сказати точно: переважна більшість залежних – це діти з неповних сімей, де відсутній батько», – зазначає психолог.  

Також проблеми з наркотиками, за словами психолога, мають діти з родин, де батько відігравав дуже пасивну роль, фактично не брав жодної участі у вихованні.

Нагадаємо, у Києві виявлено групу наркоторговців, які використовували камуфляжну форму і фальшиву довідку та продавали кокаїн з доставкою у комендантську годину. Вдень покупці могли самостійно приїжджати за замовленням, а вночі, під час дії комендантської години, наркоторговці самі доставляли товар.

Раніше правоохоронці здійснили спецоперацію на території 19 регіонів України, затримали 26 наркодилерів і ліквідували діяльність п’ять нарколабораторій. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

До слова, на Вінниччині поліція ліквідувала діяльність організованої злочинної групи, учасники якої збували амфетамін на пів мільйона гривень щомісяця.

Читайте також: Підліткова наркоманія. «Ви щодня проходите повз тисячі закладок, просто не знаєте про це»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: