Посол України в Нідерландах розповів про двох українців, які застрягли в Амстердамі

Посол України в Нідерландах розповів про двох українців, які застрягли в Амстердамі
Всеволод Ченцов  розповів дві історії про українців

Двоє хлопців, один з яких хворий, опинилися в Амстердамі без грошей

Посол України в Нідерландах Всеволод Ченцов розповів дві історії про українців, які зверталися по допомогу у посольство.

Про це Всеволод Ченцов розповів в інтерв’ю Укрінформу.

«Звернулися двоє молодих хлопців, українських студентів, які не змогли вилетіти через погане самопочуття одного з них. І от, уявіть: двоє хлопців, один з яких хворий, опинилися в Амстердамі в умовах пандемії – без грошей, без можливості повернутися додому. Звісно, ми не могли залишитися байдужими, посольство надало їм матеріальну допомогу, ми поділилися ліками, які були наявні у посольстві. Після того, як самопочуття покращилося, після необхідного періоду ізоляції хлопці відлетіли і вже відписалися, що безпечно дісталися додому», – розповів посол.

Інша історія, якою поділився Всеволод Ченцов,  – про вагітну громадянку, яка не ризикнула з валізами бігти на останній чартерний рейс і опинилася у безвиході. Без грошей і даху над головою. «Ситуація була ускладнена тим, що у неї не було чинного полісу медстрахування. Завдяки зусиллям консула посольства Юрія Карпука громадянку прийняв шпиталь в Амстердамі», – зазначив Ченцов.

Cтаном на 2 квітня кількість заражених новим коронавірусом у світі наближається до одного мільйона осіб.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: