Релігієзнавець: Московська церква витрачає шалені гроші, аби зберегти вплив на Україну

Релігієзнавець: Московська церква витрачає шалені гроші, аби зберегти вплив на Україну
Олександр Саган

Експерт наголошує на тому, що УПЦ МП здатна перетягувати до себе громадян шляхом «економічного підкупу»

Московська церква витрачає шалені гроші, аби зберегти вплив на Україну. На цьому наголошує вчений-релігієзнавець, провідний науковий співробітник відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Сковороди НАН України Олександр Саган. Про це він заявив у інтерв’ю «Главкому».

«У тих селах, зокрема на Західній Україні, які вирішили залишити УПЦ МП, прихильниками «русского міра» були створені маленькі групки чисельністю 3-4 особи. І ось ці пенсіонери раптом починають будівництво нового храму УПЦ МП. Гроші зрозуміло, чиї. І в багатьох селах ці храми вже зведені», - розповідає Саган.

За його словами, наступним етапом може стати перетягування до себе громадян шляхом економічного підкупу.

«У такий спосіб Московський патріархат намагається зберегти свій вплив на населення України та створити хоча б умовну альтернативу Київському патріархату», - пояснив науковець.  

Нагадаємо, 17 квітня на зустрічі з лідерами парламентських фракцій президент Петро Порошенко заявив, що він та ієрархи УПЦ КП та УАПЦ вирішили офіційно звернутися до вселенського патріарха Варфоломія І з проханням про надання автокефалії православній церкві в Україні і просять парламент підтримати це звернення.

19 квітня народні депутати проголосували за звернення президента України Петра Порошенка.

Порошенко розраховує, що рішення щодо надання Томосу про автокефалію православній церкві в Україні буде прийняте до 1030-річчя Хрещення України-Русі.

Читайте також: Олександр Саган: Помісна церква – нині це життєва необхідність для України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: