У Дніпрі будівлю міськради підсвітили лазерною проєкцією з іменами героїв Другої світової війни і захисників на Донбасі

У Дніпрі будівлю міськради підсвітили лазерною проєкцією з іменами героїв Другої світової війни і захисників на Донбасі
На будівлі міськрали Дніпра з допомогою лазерної проекції відтворили понад 600 імен героїв – учасників Другої світової війни та захисників на Донбасі

За допомогою лазерної проєкції написали імена захисників, історії про яких були опубліковані у фейсбуці з хештегом #Герої_Дніпра

У День пам’яті та примирення на будівлі Дніпровської ради з допомогою лазерної проекції відтворили понад 600 імен – учасників Другої світової війни і тих, хто захищав спокій рідної землі на сході України. Водночас у кабінетах мерії запалили свічки пам'яті.

Про це повідомили у пресслужбі міської ради Дніпра.

За допомогою лазерної проєкції написали імена захисників, історії про яких були опубліковані у фейсбуці з хештегом #Герої_Дніпра.

«Це прізвища героїв, які вказали у своїх публікаціях дніпряни. Мешканці вкотре довели, що Дніпро – сильне місто, гідне своїх героїв-захисників, тодішніх і нинішніх. На проєкції – лише частина імен тих, про кого ми згадуємо сьогодні. Щиро дякуємо тим, хто відгукнувся», – сказав директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради Артем Нідєлько.

 Подивитись на лазерну проєкцію, що тривала півтори години, прийшли і ті, хто безпосередньо долучився до флешмобу.

«Про флешмоб дізналась із фейсбуку нашого мера Бориса Філатова. У соцмережі розповіла про свого прадіда, діда, рідних чоловіка. Загалом відправила історії про сімох людей. Флешмоб допоміг краще дізнатись про історію родини. Вважаю, що під час карантину такий захід дуже доречний», - каже Інга Алексеєва.

Про те, як створювали проєкцію, розповідає її дизайнер, керівник «Творчої майстерні оригінального світла» Олексій Дуленко: «Щоб намалювати таку собі «стіну пам’яті», наша команда працювала п'ять днів майже без перерви. Аби змусити лазерний промінь «писати», потрібно було промалювати кожну рисочку, на один напис йшло до 40 хвилин». 

Сьогодні, 9 травня,  на телеканалі «Дніпро ТV» продовжиться телемарафон, який стартував сьогодні о 21:00. Пам’ятна трансляція триватиме понад 24 години.

Нагадаємо, у суботу, 9 травня, в Україні відзначають День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Напередодні Україна відзначила День пам'яті та примирення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: