У Туреччині на дипустановах розмістили кримськотатарські прапори в пам’ять про жертв геноциду

У Туреччині на дипустановах розмістили кримськотатарські прапори в пам’ять про жертв геноциду
«Пам’ять про злочинну депортацію сталінським режимом кримських татар в 1944 році досі віддає страшним болем у наших серцях» - дипломати 

Кримськотатарські прапори розмістили також в українських консульствах у Стамбулі та Анталії

Посольство України в Туреччині вивісило на будівлі дипломатичного відомства в Анкарі кримськотатарський прапор в пам’ять про жертв геноциду кримськотатарського народу, повідомила дипустанова в Твіттері.

«Пам’ять про злочинну депортацію сталінським режимом кримських татар в 1944 році досі віддає страшним болем у наших серцях, який ми поділяємо з кримськотатарським народом. На знак солідарності над нашим посольством у ці дні розміщений кримськотатарський прапор із траурною стрічкою», – йдеться в повідомленні.

Водночас посол України в Туреччині Андрій Сибіга у фейсбуці повідомив, що кримськотатарські прапори розмістили також в українських консульствах у Стамбулі та Анталії.

Як повідомлялося, раніше голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров поінформував, що меморіальні заходи, присвячені пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу, вже затверджені, і опублікував їх список. За його словами, вони проводитимуться напередодні та в день 18 травня в Україні, включаючи анексований Крим, а також в інших країнах світу.

Нагадаємо, будівлю Кабінету міністрів України 17 і 18 травня підсвітять національною символікою України і кримськотатарського народу до річниці геноциду кримськотатарського народу.

До слова, сьогодні, 17 травня, в Україні відзначають День пам’яті жертв політичних репресій.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: