В окупованому Криму медики не отримали виплати за роботу з хворими на Covid-19

В окупованому Криму медики не отримали виплати за роботу з хворими на Covid-19

Медики в анексованому скаржаться не неотримання виплат за роботу з Covid-19

Медики в Євпаторії не отримали ні виплат, ні засобів захисту

Працівники станції швидкої медичної допомоги в Євпаторії поскаржилися на неотримання виплати за роботу з пацієнтами, хворими коронавірусом, за списками, наданими ще в квітні. Про це на своїй сторінці у Facebook із посиланням на текст колективного звернення працівників станції повідомила депутат підконтрольної Росії Євпаторійської міськради Оксана Тараніна.

«До мене з колективним зверненням звернулися працівники Станції швидкої медичної допомоги з питання реалізації їхніх законних прав на забезпечення всіма захисними засобами в цей нелегкий час, також обіцяними виплатами, про які говорив президент, але ні засобів захисту, ні виплат медики Євпаторії так і не отримали!» – обурилася депутат.

В оприлюдненому Тараніною тексті колективного звернення наголошується, що до 7 травня 2020 року протягом півтора місяців співробітники євпаторійської СМП виїжджали до хворих із підвищеною температурою тіла, ГРВІ та позалікарняною пневмонією «в звичайних одноразових медичних масках, які навіть видавалися в обмеженій кількості».

Медики вимагають забезпечити виплати за роботу з пацієнтами з Covid-19 і притягнути до відповідальності винних у поганому постачанні їх засобами індивідуального захисту. Опублікувавши фото звернення, перший підпис під яким був поставлений 14 травня 2020 року, Тараніна пояснила затерті під ним прізвища підписантів тим, що на медиків «тиснуть і погрожують звільнити».

Нагадаємо, станом на 9 ранку 17 травня в Україні зафіксовано 433 нових випадки захворювання на Covid-19. Такі дані наводить апарат Ради національної безпеки та оборони щодо поширення коронавірусу в Україні. Минулої доби зафіксували 434 випадків одужання, тоді як заразились 528 людини.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: