Україна відзначає роковини вигнання нацистів

Україна відзначає роковини вигнання нацистів

У Києві вшанували пам’ять загиблих

Сьогодні Україна відзначає 73-ю річницю вигнання нацистів. 28 жовтня 1944 року в результаті успішної Карпатської наступальної операції Україна була остаточно звільнена від нацистських окупантів.

Як відзначив президент Петро Порошенко у своєму зверненні до українців, протягом 1225 днів українські міста і села були головною ареною смертельних битв, під час яких було розгромлено десятки добірних з’єднань вермахту та армій сателітів Третього Рейху. Кожен клаптик багатостраждальної української землі рясно политий кров’ю її оборонців та визволителів.

«Ми по праву пишаємося ратним подвигом солдатів і офіцерів — вихідців з України, які воювали з ворогом у складі армій країн Антигітлерівської коаліції, а також партизанів і підпільників, учасників національно-визвольного руху та Руху Опору у багатьох європейських країнах. Внесок українського народу у загальну перемогу — вагомий, беззаперечний і священний. За мирне небо було сплачено надзвичайно високу і страшну ціну — близько 9 мільйонів життів наших співвітчизників. Вічна і світла пам’ять загиблим … Низько вклоняюся перед героями-визволителями та нинішніми захисниками України — гідними спадкоємцями слави української зброї та щиро дякую за звершені подвиги», - йдеться у зверненні.

Церемонія вшанування пам'яті загиблих пройшла у Києві. У ній взяв участь голова держави. Пам'ять полеглих вшанували хвилиною мовчання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: