Українським ветеранам роздали російські медалі (фото, відео)

Українським ветеранам роздали російські медалі (фото, відео)

На Дніпропетровщині ветеранам роздають медалі від Путіна

Фото 11 каналу

Родина ветерана планує звернутися до СБУ щодо «нагороди» від Путіна

У місті Новомосковськ на Дніпропетровщині місцева організація ветеранів роздала ветеранам Другої світової війни медалі від президента Росії Путіна. Про це йдеться у повідомленні місцевого 11 каналу.

Зокрема таку медаль передали 95-річному місцевому ветерану Василю Волошку, проте обурена родина вирішила не повідомляти йому про «нагороду» від очільника країни-агресора, щоб не засмутити літнього чоловіка.

Донька Василя Волошка пані Любов Шматенко розповіла, що її батько з початку війни на Сході України регулярно підтримував українську армію, в тому числі відкладав з пенсії гроші на придбання речей і продуктів для військових. Жінка розповіла, що медаль і посвідчення забирала в Новомосковській раді ветеранів і лише вдома побачила, від кого «нагорода».

«Я там не дивилась, прийшла додому, одягла окуляри, і прочитала все. Скажу, що спочатку обуренню моєму не було меж. Це все речові докази, а я вважаю, що це злочин проти нашої держави. Сьогодні, коли йде війна, коли проти нас воює Росія, крім обурення, прямої злості – нічого не може бути», – сказала пані Любов.

image_03

Голова Новомосковської ради ветеранів Михайло Горбов телефоном підтвердив журналістам 11 каналу, що нагородження українців Путіним не є помилкою і зазначив, що не вважає РФ країною-агресором. За словами Горбова, такі медалі отримали ще 14 людей.

За даними видання, до Новомосковська російські медалі надійшли від обласної ради ветеранів Харкова, що існує 1 рік і 8 місяців.

Водночас голова Дніпропетровської організації всеукраїнського об’єднання ветеранів Володимир Лендич розкритикував і тих, хто надсилав ці медалі, і тих, хто їх прийняв, а також висловив упевненість, що їх провезли до України незаконно.

Тим часом родина Василя Волошка планує звернутися до СБУ щодо «нагороди» від Путіна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: