Стало відомо, який голова ОДА може очолити «Укравтодор»

Стало відомо, який голова ОДА може очолити «Укравтодор»
Голова Запорізької обласної держадміністрації Віталій Турінок 

Головою «Укравтодору» замість Кубракова стане глава Запорізької ОДА Турінок

Голова Запорізької обласної держадміністрації Віталій Турінок може очолити Державне агентство автомобільних доріг України ( «Укравтодор»). Про це повідомляє запорізьке регіональне видання «Актуально» з посиланням на власні джерела.

За даними видання, відповідна пропозиція надійшла губернатору з Офісу Президента. «Віталій Турінок думає над цією пропозицією, але велика ймовірність того, що він погодиться», – написало видання.

«Також відомо, що є декілька кандидатур на посаду губернатора Запорізької область, але найбільші шанси - у Віталія Боговіна. Відзначимо, у 2019 році активно обговорювалася імовірність призначення Віталія Боговіна на посаду голови Запорізької ОДА, але тоді призначили Віталія Туринка », - додали журналісти.

Згідно з офіційною біографією, Віталій Турінок до призначення в Запорізьку ОДА працював з 2003 року на «Рівненському домобудівельний комбінат» головою наглядової ради і головою правління цього підприємства, потім менеджером з регіонального розвитку. За даними системи YouControl, підприємство на 67,23% належить його дружині Галині Турінок. До цього губернатор працював на різних підприємствах в Запоріжжі.

У Запорізькій області сьогодні реалізується один з ключових проектів програми Володимира Зеленського «Велике будівництво» - зведення нового моста через ріку Дніпро в м.Запоріжжя. Крім того, через територію регіону проходить значна частина магістралі Запоріжжя-Маріуполь, яку однією з перших відремонтував «Укравтодор» після обрання Зеленського на посаду глави держави.

Раніше ЗМІ повідомляли, що у чинного глави «Укравтодору» в травні 2020 року спливає випробувальний термін і постане питання про продовження контракту. Передбачалося, що на цю позицію може бути призначений глава Національної асоціації дорожників України Тарас Сиротинський, який в кінці березня став радником прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. В цей же період уряд вніс зміни в порядок призначення глави агентства і його заступників. Тепер Кабмін самостійно може призначати главу автодору, а заступників прем'єр взагалі може визначати одноосібно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: