Усі нормальні народи є націоналістами, - мовознавець

Усі нормальні народи є націоналістами, - мовознавець
Ілюстраційне фото
З відкритих джерел

Автор численних підручників з української мови закликає відроджувати національні традиції і не боятись звинувачень у націоналізмі

Мовознавець, кандидат філологічних наук та автор численних підручників Іван Ющук стверджує: молоді люди, які добре володіють українською, не відчувають потреби нею розмовляти через те, що в них з дитинства не виховують національної гордості. Таку думку він висловив у інтерв’ю «Главкому».

Мовознавець стверджує: «Ми – здібний народ, і про це потрібно частіше розповідати дітям. Дехто скаже, що це буржуазний націоналізм. Однак усі народи є націоналістами».

Як приклад Ющук згадує Росію: «Скажете, що росіяни не націоналісти? Я б навіть сказав, вони імпер-шовіністи» та Францію, де прийняли закон про псування французької мови. «Хіба це не націоналізм? Однак це його позитивний прояв. Не можна націоналізм  сприймати лише негативно», - переконує мовознавець.

«У Києві, столиці України, рідна мова має звучати скрізь, - говорить Ющук. - Скажімо, в Парижі скрізь звучить французька, у Варшаві - польська. До речі, якщо приїхати до Польщі, то одразу можна почути польську мову. Так в Україні має бути українська мова. Але, на жаль, наші традиції зруйновані», - робить висновок Ющук.

Нагадаємо, 178 українських депутатів просять президента зробити 2018-й роком державної мови.

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Мовознавець Іван Ющук: У Німеччині багато турків, але німці не переходять на турецьку мову.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: