Йому назавжди залишилося 20. Згадаймо Володимира Власова

Йому назавжди залишилося 20. Згадаймо Володимира Власова
Володимир Власов з Вінниччини
фото з відкритих джерел

Юнак служив за контрактом у Національній гвардії з 2022 року

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам’ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Володимира Власова.

4 січня 2023 року стало відомо про загибель солдата Володимира Власова при виконанні бойового завдання в Запорізькій області.

«Йому назавжди буде 20: на фронті загинув військовослужбовець з села Роздолівка Володимир Власов», – повідомили у Мурованокуриловецькій селищній раді на Вінниччині.

20-річний Володимир Власов на службі
20-річний Володимир Власов на службі
фото з відкритих джерел

Володимир народився 3 вересня 2003 року. У 2021 році хлопець був призваний на строкову військову службу, з 2022 року служив за контрактом у Національній гвардії України. 

Володимир Власов захищав Україну з початку повномасштабного вторгнення
Володимир Власов захищав Україну з початку повномасштабного вторгнення
фото з відкритих джерел

«Ще зовсім недавно цей спокійний, добрий, сповнений сил і жаги до життя 20-річний хлопець був серед нас, будував плани на своє подальше життя… Але не судилось… Тепер він на небесах і звідти боронить свою країну, кожного з нас. Дякуємо за подвиг і низько схиляємо голови у глибокій скорботі та пошані перед світлою пам’яттю Героя-Захисника, яка назавжди залишиться в наших серцях, в наших душах, в наших спогадах!» – написали у Мурованокуриловецькій селищній раді.

Володимир Власов загинув у Запорізькій області
Володимир Власов загинув у Запорізькій області
фото з відкритих джерел

«Пригадується, як Вову, маленького, боязкого, батьки привели до 1 класу у 2009 році. Зі спогадів учителів, Вова був надзвичайно добрим та позитивним учнем, веселим та порядним, обіцяв стати то кухарем, то підприємцем і обов'язково в майбутньому допомагати школі. У 2020 році закінчив навчання юним, але смілим і відважним. ...Вова назавжди залишиться в наших серцях таким, як він був – доброзичливим, усміхненим, чесним, порядним, відповідальним, великим патріотом України», – розповіли у ліцеї №1 селища Муровані Курилівці, де навчався Володимир.

20-річний Володимир Власов
20-річний Володимир Власов
фото з відкритих джерел

«Вовчику було всього 20. Перша наша розмова не дуже задалась, можливо через те, що мені здалось, що такому юнаку не місце на війні і я не сприйняла його всерйоз. Ну як я можу добровільно зібрати дитину на фронт?» – пригадала волонтерка, яка була знайома з юнаком.

«У Вови було дуже гарне виховання, це відчувалось одразу. А ще, якась дитяча щирість, скромність, привітність, відповідальність і зовсім не по роках, мужність. Ми швиденько розробили план дій і впевнено йшли до цілі крок за кроком. Він так хвилювався і так щиро радів кожній надісланій гривні, а згодом придбаним речам, як ніби зовсім не розумів, що війна, у якій він братиме участь, справжня.

Повернувшись з першого завдання він одразу записав мені голосове повідомлення, дякував і тішився, що вийшов неушкодженим. Обіцяв подарувати свій шеврон при зустрічі, але з другого завдання уже не повернувся.
Дуже боляче усвідомлювати всю безглуздість усього, що відбувається, що змушена знову писати про людину у минулому часі, що все те, про що говорили і домовлялись, не збудеться ніколи.

Так неймовірно боляче, що у своїх 20, йому довелось захищати свою країну і віддати за неї життя. Єдине, що хоч трішки заспокоює, що він не встиг побачити і відчути усіх жахіть цієї аморальної війни, дуже хочеться вірити, що не встиг», – написала жінка.

Йому назавжди залишилося 20. Згадаймо Володимира Власова фото 1

Попрощались з Володимиром Власовим 7 січня в його рідному селі.

«Главком» долучається до хвилини мовчання. Ми вшановуємо памʼять усіх українців, які загинули у боротьбі за Батьківщину. Ми згадуємо загиблих від рук російських загарбників, запалюємо свічки пам’яті та схиляємо голови у скорботі під час загальнонаціональної хвилини мовчання, вшановуючи світлу пам’ять громадян України, які віддали життя за свободу і незалежність держави: усіх військових, цивільних та дітей, усіх, хто загинув в боротьбі з російськими окупантами та внаслідок нападу ворожих військ на українські міста і села. 

Читайте також: Мав трьох неповнолітніх дітей та бронь, але пішов на війну. Згадаймо прокурора Віталія Стадника

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Віталій Стадник пропрацював у Тернопільській обласній прокуратурі понад 17 років
Мав трьох неповнолітніх дітей та бронь, але пішов на війну. Згадаймо прокурора Віталія Стадника
Маленька Нікуся могла сама казочки розповідати, знала віршик «Україна – мій рідний край». А після початку повномасштабної війни по-своєму співала «Червону калину»
Будинок у Дніпрі зруйнувала ворожа ракета. Згадаймо дворічну Вероніку Макаренко
Андрій 10 днів боровся за життя в реанімації
Рибалив навіть під вибухами. Згадаймо 10-річного Андрія Сєднєва
Під час свого першого бою захисник отримав контузію, але відмовився від евакуації, щоб не залишати побратимів
На фронті загинув син священника з Тернопільщини. Згадаймо Василя Здеба
Миколу Мялковського відмовлялися брати до війська через молодий вік, але він приєднався до добровольчого батальйону
Працював у мерії Любліна, але повернувся захищати Україну: 40 днів із загибелі Миколи Мялковського
Жінка передчувала близьку смерть, тож за кілька годин до того відправила через знайомих наплічник із речами для діток. Написала, що дуже їх любить та їде в гарячу точку
Без матері залишилося 12 дітей. Згадаймо бойову медикиню Ольгу Семидьянову
Раніше Артем служив у президентському полку
Хвилина мовчання: згадаймо Артема Вакулінського, який ціною життя врятував побратима
Тетяна Виноградська 10 років стояла на варті чернігівського прикордоння
Загинула під час охорони державного кордону. Згадаймо Тетяну Виноградську
Щодня Валентин Бордаков ризикував своїм життям заради порятунку побратимів
Загинув під час евакуації побратима. Згадаймо рятувальника-кінолога Валентина Бордакова
Дата публікації новини: