Націоналізація «Укрнафти»: як відреагував Коломойський

Націоналізація «Укрнафти»: як відреагував Коломойський
Олігарх Ігор Коломойський був співвласником націоналізованої компанії «Укрнафта»
фото: УНІАН

Ігор Коломойський відмовляється давати оцінки націоналізації «Укрнафти» «до кінця війни»

Бізнесмен Ігор Коломойський відмовився коментувати ситуацію навколо компанії «Укрнафта», активи якої відчужені у власність держави на період воєнного стану. Про це повідомляє LB.ua.

«Жодних коментарів та оцінок до кінця війни», – заявив Коломойський в коментарі виданню. 

Як відомо, 7 листопада українська влада оголосила про націоналізацію низки підприємств, які забезпечуватимуть нагальні потреби ЗСУ і інші аспекти сектору оборони. До переліку увійшла і компанія «Укрнафта», співвласником якої є олігарх Ігор Коломойський.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов підтвердив, що активи «Мотор Січ», «Запоріжтрансформатор», «АвтоКрАЗ», «Укрнафта» та «Укртатнафта» передано державі. За словами Данілова, вилучені активи набули статусу військового майна, і їх управління передано Міністерству оборони. 

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що п’ять стратегічно важливих підприємств, які були примусово відчужені у власність держави, працюватимуть на забезпечення оборонних потреб України у воєнний час. Як зауважив глава уряду, рішення про націоналізацію п’яти підприємств було ухвалене за підсумками засідання Ставки верховного головнокомандувача.

9 листопада «Укрнафта» заявила про блокування свого центрального офісу озброєними людьми, а на Кременчуцькому НПЗ, емітентом якого є «Укрнафта», СБУ провела обшуки.

Зазначимо також, що у вересні детективи НАБУ провели обшуки у Коломойського у справі заволодіння майном і коштами «Укрнафти» на майже 13 млрд грн у цінах 2015 року. Крім того, у публічній площині з'явилася інформація про позбавлення бізнесмена українського громадянства. Офіційно це наразі не підтверджено.

Нагадаємо, сьогодні, 10 листопада, стало відомо, що компанію «Укрнафта», яка примусово перейшла в державну власність, очолив колишній гендиректор мережі заправок WOG Сергій Корецький.

Читайте також: Деолігархізація за законами воєнного часу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: