Тисячі дронів, тепловізорів та медикаментів: Метінвест відзвітував про допомогу державі під час війни

Тисячі дронів, тепловізорів та медикаментів: Метінвест відзвітував про допомогу державі під час війни
«З початку повномасштабної війни перед нами постав найважливіший виклик – допомогти країні здобути перемогу над ворогом»
фото з відкритих джерел

Щоб зміцнити обороноздатність української армії, компанія налагодила системне постачання на фронт військової техніки й обладнання

Від початку війни Метінвест Ахметова направив на допомогу військовим та цивільним вже понад 4 млрд гривень

За півтора року повномасштабної війни компанія Метінвест Ріната Ахметова спрямувала на підтримку держави та її громадян майже 4 млрд грн, з яких 2 млрд грн – на потреби армії в межах мілітарної ініціативи «Сталевий Фронт». 

Компанія стала надійною опорою країни у надскладний час, зміцнюючи обороноздатність армії, дбаючи про своїх співробітників і мирних українців та підтримуючи економіку. Так, з перших днів війни Метінвест освоїв технологію виробництва спецсталі для бронепластин – головних складників бронежилетів. Металургам вдалося значно зменшити вагу та товщину амуніції, зберігши високий клас захисту 4+. Загалом від початку повномасштабної війни Метінвест самостійно та спільно з партнерами виготовив чи закупив за кордоном 150 тисяч бронежилетів. А зараз компанія безплатно забезпечує пластинами всіх, хто потребує надійного захисту.

Зі спецсталі компанії виготовляють також броньовані щити для убезпечення вартових машин ЗСУ: фахівці планують оснастити бронею 200 фронтових машин. Також із продукції Метінвест вже виготовили 22 мобільні автівки багі.

Щоб зміцнити обороноздатність української армії, компанія налагодила системне постачання на фронт військової техніки й обладнання. Зокрема, оборонці отримали понад 1 500 дронів, що робить Метінвест одним із найбільших серед приватного бізнесу постачальників безпілотників в армію.

Також Метінвест передав бійцям майже 2 000 тепловізорів, 875 одиниць комунікаційного обладнання, 441 автівку різного призначення, зокрема й майже 100 «швидких».

Крім того, Метінвест передав на найгарячіші ділянки фронту 212 спеціальних мобільних укриттів – сучасні «криївки» можуть слугувати й польовим житлом, і захистом від артилерійських обстрілів. Укриття – власна розробка фахівців Метінвесту – виготовляються на підприємствах компанії.

«З початку повномасштабної війни перед нами постав найважливіший виклик – допомогти країні здобути перемогу над ворогом. Тож усі ці півтора року підприємства компанії стали не тільки свідками, а й активними учасниками  боротьби. Ми працюємо для потреб фронту, доставляємо гуманітарну допомогу постраждалим і, попри все, продовжуємо виробляти українську сталь. Усі наші думки, прагнення та дії – для України та заради її мирного майбутнього», – заявив генеральный директор Групи Метінвест Юрій Риженков.

Системно Метінвест також допомагає Україні у подоланні гуманітарної кризи: від початку повномасштабної війни створений компанією проєкт «Рятуємо життя» надав допомогу майже 500 тисяч людей у 70 територіальних громадах. Найвразливішим верствам населення доставлено близько 4 200 тонн продуктів, засобів особистої гігієни й речей першої потреби. Для цього проєкт залучив 2,7 млн євро від закордонних донорів, якими стали понад 250 компаній з усього світу.

«Рятуємо життя» також дбає про фізичне й психологічне відновлення українців, які постраждали від війни. З 2022 року у співпраці з Protez Hub проєкт допомагає військовослужбовцям і цивільним з ампутаціями розпочати повноцінне життя. Наразі процедуру протезування й лікування на різних стадіях проходять 60 осіб, з яких 20 вже отримали протези вартістю до 30 тисяч євро.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

За ці кошти на початку агресії були куплені бронежилети, кевларові шоломи, зброя зокрема кулемети, снайперське обладнання та інше
Фонд Порошенка витратив на допомогу ЗСУ понад 2,69 млрд грн
Ілон Маск
Двобій з Цукербергом: Маск розповів, як він готується
Росія заявила про арешт активів Ахметова за фінансування ЗСУ
Росія заявила про арешт активів Ахметова за фінансування ЗСУ
На тлі хронічних злиднів мешканців Чечні Рамзан Кадиров – традиційно один із найбагатших губернаторів
«Рятівник дітей» Кадиров переключився з Донбасу на Африку
 Лікар Карім Лунісі подолав на велосипеді понад 4 тис. км з Франції до України
70-річний лікар із Франції проїхав 4 тис. км на велосипеді, щоб допомогти українцям
«Сталевий фронт» передав розвідникам партію дронів на суму 10 мільйонів гривень
Розвідники отримали від «Сталевого фронту» партію в 250 дронів Волонтерська ініціатива
Допомога була зібрана та передана завдяки співпраці з партнерами, спонсорами та іншими благодійними фондами
Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» доставив швидкі та велику партію медобладнання лікарням на передовій Волонтерська ініціатива
Тепловізори та тепловізійні приціли, які отримають бійці – високої якості і є пристроями військового призначення
«Сталевий фронт» спорядив Азов на 40 мільйонів гривень Волонтерська ініціатива
Телеведучий та продюсер Юрій Горбунов з дружиною, телеведучою Катею Осадчою
Юрій Горбунов разом із Катериною Осадчою засвітилися за кордоном
Дата публікації новини: