АМКУ четвертий рік не може винести рішення про ринок електроенергії

АМКУ четвертий рік не може винести рішення про ринок електроенергії
Як випливає з даних, оприлюднених представниками АМКУ на засіданні 20 листопада, ринкова частка енергохолдингу ДТЕК у виробництві електроенергії не перевищує 26%

НКРЕКП звернулася в Антимонопольний комітет України з вимогою розслідувати ознаки монопольного становища групи ДТЕК на ринку генерації електроенергії

Антимонопольний комітет України сьогодні знову не зміг винести рішення у справі про ринок електроенергії в Україні. Наступне засідання відомства перенесено на 17 січня. Про це заявила заступник голови - державний уповноважений АМКУ Марія Нижник.

Як відомо, розслідування ведеться з 2015 року з ініціативи Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг. НКРЕКП звернулася в Антимонопольний комітет України з вимогою розслідувати ознаки монопольного становища групи ДТЕК на ринку генерації електроенергії.

Як випливає з даних, оприлюднених представниками АМКУ на засіданні 20 листопада, ринкова частка енергохолдингу ДТЕК у виробництві електроенергії не перевищує 26%. «Але є Регулятор. І тому у ДТЕК немає можливостей зловживати і впливати на ціну», - заявила Нижник.

У свою чергу в прес службі ДТЕК заявляли, що холдинг не є монополістом і сподівається на об'єктивне і прозоре розслідування ситуації на ринку електроенергії.

ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Холдингу делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: