АМКУ переніс оголошення результатів розслідування на енергетичному ринку

АМКУ переніс оголошення результатів розслідування на енергетичному ринку
Голова Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв вважає, що від самого початку проблема справи ДТЕК в її зайвій політизованості

Раніше голова АМКУ повідомив, що холдинг ДТЕК не зловживає монопольним становищем

Антимонопольний комітет переніс засідання стосовно розслідування можливої монополії на ринку електроенергії на 20 листопада. Причиною стала неявка заявників, з чиєї ініціативи було розпочато розслідування. Представник НКРЕКП не з'явився, а у представника «Укренерго» були відсутні документи, що підтверджують повноваження.

Раніше в інтерв'ю сайту «Бізнес Цензор» голова Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв повідомив, що нема доказів про зловживання холдингом ДТЕК монопольним становищем.

На думку голови АМКУ, концентрація вугледобувних підприємств сталася в 2010 - 2011 роках. Дозволи на покупку цих активів були видані тодішнім складом АМКУ. Передача товарів всередині групи не створює ринок і не є продажом. Це різні переділи в рамках одного суб'єкта ринку. Скасувати ці рішення немає підстав.

«Проблема справи ДТЕК в її зайвій політизованості від самому початку. Зараз, після трьох років розслідування, ми бачимо, що ні НКРЕКП, ні «Укренерго» не в змозі обґрунтувати зловживання ДТЕК», - підкреслив Терентьєв.

Нагадаємо, що в 2015 році Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) звернулася до Антимонопольного комітету України з вимогою розслідувати ознаки монопольного (домінуючого) становища групи ДТЕК ( «ДТЕК Західенерго», «ДТЕК Дніпроенерго», «ДТЕК Східенерго») на ринку генерації електроенергії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: