Борги за газ жителів Миколаївської області перевищили 380 млн грн

Борги за газ жителів Миколаївської області перевищили 380 млн грн

Споживачі газу, які розраховують в мабутньому на субсидію, через борги можуть її позбутися

Перед початком опалювального періоду заборгованість за спожитий природний газ клієнтів ТОВ «Миколаївгаз Збут» становить 381 млн гривень.

«Кожен третій з боржників отримував субсидії на газ в попередньому опалювальному періоді. Якщо вони не вирішать проблему накопиченої заборгованості найближчим часом, то органи соцзахисту не нараховуватимуть їм субсидію», - зазначають у компанії.

Значні неплатежі за газ змушують ТОВ «Миколаївгаз Збут» використовувати примусові способи стягнення заборгованості. На початок вересня 2018 року за існуючу заборгованість припинені поставки газу для більш ніж 6 тис. боржників, загальна сума боргу яких становить понад 27 млн гривень.

Крім того, споживачі, які розраховують отримувати субсидію в майбутньому опалювальному сезоні, через борги можуть позбутися державної допомоги. Із 207,3 тис. домоволодінь, які заборгували за спожитий газ в Миколаївській області, 68,6 тисяч є одержувачами субсидії.

Щоб зберегти газ і субсидію, боржникам необхідно терміново погасити наявну заборгованість. Платежі швидко і зручно можна провести через такі онлайн-сервіси як IPay, Портмоне, Приват 24 та EasyPay. Вони дозволяють споживачам здійснювати оплату за природний газ через інтернет, перебуваючи вдома і витративши на це всього кілька хвилин. Оплату можна також провести прямо з Особистого кабінету на сайті 104.ua, чию зручність і функціональність оцінили вже понад 68 тис. споживачів газу Миколаївській області.

Споживачі, які не в змозі відразу погасити накопичену заборгованість, можуть укласти з «Миколаївгаз Збутом» договір реструктуризації. Це допоможе погашати борг частинами, за графіком. При цьому клієнти газової компанії убезпечать себе від можливості відключення від газопостачання і збережуть можливість отримання субсидії.

У 2018 році договори реструктуризації з постачальником газу в Миколаївській області уклали вже 1123 абонента, 579 з яких є одержувачами субсидії. Крім тих, хто вже закрив свій борг, на даний момент активними залишаються 646 договорів реструктуризації на суму понад 3 млн гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: