Експерт радить не вірити обіцянкам Путіна залишити за Україною право на транзит газу після побудови «Північного потоку-2»

Експерт радить не вірити обіцянкам Путіна залишити за Україною право на транзит газу після побудови «Північного потоку-2»
Михайло Гончар

«Україна хотіла почути гарантії, вона їх почула, але ми вже знаємо, чого варті російські і західні гарантії»

Президент центру глобалістики «Стратегія XXI» Михайло Гончар радить не вірити обіцянкам Володимира Путіна залишити за Україною право на транзит газу після побудови «Північного потоку-2». Про це експерт наголосив у інтерв’ю «Главкому».

«Україна хотіла почути гарантії, вона їх почула, але ми вже знаємо, чого варті російські і західні гарантії. Достатньо згадати Будапештський меморандум. «Газпром» і минулого, і позаминулого року говорив про те, що транзит через Україну збережеться, але далі скромно називає обсяги – 10 – 15 млрд кубічних метрів, це практично ніщо для системи, потужністю 142 млрд куб. метрів», - пояснив Гончар.

Раніше повідомлялося, що канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що проект «Північний потік-2» не може бути реалізований без збереження України як країни-транзитера.

Читайте також матеріали «Главкома»:

Михайло Гончар: «Ключ» до «Північного потоку-2» лежить у Вашингтоні

«Нафтогаз» збирає гроші на інформкампанію на Заході проти будівництва «Північного потоку-2» (документ)

Транзиту – труба? Чи зможе Україна зупинити Nord Stream-2

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: