Експерт розповів, чому ціни на пальне падають повільно

Експерт розповів, чому ціни на пальне падають повільно
Дешева нафта потрапить на АЗС у травні, - експерт

Ціни на українських АЗС знижуються такими ж темпами, як і на європейських, - Куюн

Директор «Консалтингової групи А-95» Сергій Куюн стверджує, що ціни на українських АЗС знижуються такими ж темпами, як і на європейських. Про це він сказав в інтерв’ю виданню «Телеграф».

За словами Куюна, те що на світових ринках ціни на нафту падають швидше, ніж на українських заправках – «це специфіка галузі: процес інертний». «Вартість нафти на світових ринках впала, але ж у всіх нафтопереробників є запаси сировини, які не можна просто викинути і купити дешеву нафту. Наприклад, заводи в квітні закупили нафту за $ 30 за барель, а зараз вона вже коштує $ 15. Тому паливо виробляють з нафти, купленої за старою ціною. А споживач вже хоче бензин, зроблений з нафти за $ 15 за барель», - зазначив експерт.

Куюн говорить, що у заводу технологічний цикл 30-40 днів. «Нафта, яка приїжджає на заводи сьогодні, була закуплена місяць тому. а дешева нафта приїде в травні. Тому ми розраховуємо, що в травні буде істотне падіння цін». – наголосив експерт.

Куюн додав, що запаси нафти розпродаються досить повільно, тому що споживання нафтопродуктів впала. «Великого попиту на нафтопродукти в травні ніхто не очікує. Все це призведе до конкуренції: бізнес буде боротися за споживача і активніше знижувати ціни. Упевнений, що травень буде насиченим і динамічним», - стверджує експерт.

Як повідомлялося, експерт прогнозує, що ціни на пальне у травні «просядуть» ниже 20 грн за літр.

У Нацбанку прогнозують, що вартість пального до кінця цього року може впасти на 10-15%.

До слова, Україна відновила імпорт бензину з Росії.

Також повідомлялося, вартість бензину на українських заправках може впасти до 16 грн за літр. Аналітики стверджують, що темпи падіння цін на пальне відповідають середньоєвропейським.

Читайте також: 


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: