Фонд держмайна переніс велику приватизацію на наступний рік

Фонд держмайна переніс велику приватизацію на наступний рік

Із запланованих держкомпаній цього року вдасться приватизувати лише Центренерго

Приватизація майже всіх великих державних компаній, яка була запланована у 2018 році, переноситься на 2019 рік.

Про це заявив очільник Фонду державного майна України Віталій Трубаров на засіданні комісії парламенту з питань приватизації, передає «УНІАН».

«Ми вже можемо констатувати факт, що з тих об'єктів великої приватизації, які ми намітили, за більшістю з них процес приватизації переноситься на 2019 рік», — повідомив Трубаров.

За його словами, із запланованих держкомпаній, цього року вдасться приватизувати лише Центренерго, який уряд планує продати до кінця листопада 2018 року за майже 6 мільярдів гривень.

Раніше очільниця Мінфіну Оксана Маркарова заявила, що недоотримані від проведення великої приватизації у 2018 році кошти планують компенсувати за рахунок запозичень.

У червні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що допускає відхилення від запланованих у державному бюджеті на 2018 рік суми надходжень від приватизації.

Нагадаємо, у липні в Україні через систему ProZorro запустили малу приватизацію.

На початку травня стало відомо, що держава цього року збирається продати 26 підприємств.

10 травня Кабінет міністрів затвердив перелік об’єктів «великої приватизації». Зокрема, до нього увійшли Центренерго, Одеський припортовий завод, Сумихімпром (приватизація яких завершиться за правилами попереднього закону про приватизацію), Об'єднану гірничо-хімічну компанію, Завод Електроважмаш, Аграрний фонд, Державну продовольчу зернову корпорацію України та інші державні підприємства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: