Фонд гарантування вкладів проводить аудити всіх великих банків

Фонд гарантування вкладів проводить аудити всіх великих банків
Фото finpost

Це перший фронт робіт по поверненню активів

онд гарантування вкладів фізичних осіб проводить forensic-аудити по всім великим банкам.

Про це в інтерв’ю для DT.UA заявила директор-розпорядник ФГВФО Світлана Рекрут.

За її словами, це перший фронт робіт по поверненню активів. Другий фронт – це судова робота на основі так званої нестачі активів для задоволення кредиторських вимог.

«Тут мова вже буде йти про цивільні позови до менеджменту банків, який допустив нестачу активів у фінустанові. Але і кримінальні, і цивільні справи – процеси паралельні, але з однією метою – повернути вкрадені гроші», – заявила Рекрут.

«На мій погляд, в нинішньому юридично-правовому полі кримінальні епізоди довести буде простіше, там йдеться про конкретних осіб, конкретні операції та схеми, чітко зрозумілі винні і зрозумілі завдані збитки», – сказала вона.

«Мене, зізнаюся, цей напрям надихає. І, звичайно, тільки українською юрисдикцією ми не обмежимося, так як в історії практично всіх великих банків мова йде і про відхід грошей в іноземні юрисдикції», – наголосила директор-розпорядник ФГВФО.

Нагадаємо, фонд гарантування вкладів фізичних осіб має намір стягнути з колишніх власників та пов’язаних осіб збанкрутілих банків недостачу активів для погашення вимог кредиторів цих фінустанов на 80 мільярдів гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: