На телеканалі «Київ» запускають спецпроєкт до Дня матері

На телеканалі «Київ» запускають спецпроєкт до Дня матері

Телеканал розповідатиме історії мам онкохворих дітей

До Міжнародного Дня матері, який в Україні відзначається у другу неділю травня, телеканал «Київ» запустив новий проєкт «Мама поруч» спільно з Українською біржею благодійності.

Близько тисячі дітей в нашій країні щорічно діагностують рак. Більшість з них навіть не підозрюють, який шлях їм доведеться пройти, щоб подолати хворобу. Але дуже добре це розуміють їх матері. Рак - це не тільки про біль, гроші, лікарні, це ще і про любов. Адже це те почуття, яке змушує близьких віддавати останнє, шукати всюди допомоги і ніколи не здаватися.

Розповідає Оксана Манчул, мама 8-річного Дениса: «Син спав, а я плакала. Коли Денис прокидався, витирала сльози і ставала сильною, він не повинен відчувати мій біль та слабкість. Світ нашої сім'ї перекинувся в одну мить. Найважливіше в житті матері онкохворої дитини - це не припиняти вірити, що все ще буде добре. Тільки, коли борешся за життя рідної людини, починаєш вірити в медицину, лікарів, в те, що люди можуть бути хорошими, але кожен раз, коли дізнаєшся вартість необхідних препаратів, руки опускаються. Життя після раку є, але воно інше. Тільки зараз я його не просто проживаю, а ціную кожен день, кожен момент разом. Ми сміємося з приводу і без. Адже не дарма кажуть: «Сміх подовжує життя!».

Бути мамою онкохворої дитини - це найвища ступінь геройства.

Телеканал «Київ» буде розповідати історії цих героїнь у спеціальній рубриці новин СТН. Дивіться щодня о 19:00 з 5 по 10 травня включно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: