Ляшку на заздрість: хто з чиновників найбільше виграв у лотерею

Ляшку на заздрість: хто з чиновників найбільше виграв у лотерею
Олег Ляшко

Загалом у 2015-2018 роках чиновники виграли у лотереях і на букмекерських ставках 7 874 тисячі гривень

Минулий рік став «фартовим» для лідера Радикальної партії Олега Ляшка - якщо вірити декларації, нардеп виграв понад півмільйона у лотерею. Втім, як виявили аналітики проекту «Декларації» (Bihus.Info), серед чиновників знайшлися й більш «щасливі». Десятка «улюбленців долі» - у свіжій інфографіці.

Головним улюбленцем Фортуни серед держслужбовців виявився народний депутат від «Самопомочі» Павло Кишкар. У своїй декларації за 2015 рік він вказав, що виграв у лотерею 1,2 млн гривень. Пізніше в інтерв’ю парламентар запевняв, що підняти великий куш йому допомогло не просте везіння, а ретельно прорахована математична модель: «Я купив лотерейний білет і виграв. Але можливість виграшу дає математичний аналіз. Це досить складна система в плані роботи».

1 млн гривень виграшу принесла на День народження лотерея «Лото-Забава» начальниці відділу освіти Шполянської міської ради Черкаської області Ірині Каландирець. Рецептом свого успіху чиновниця назвала… магічний камінь у садибі Гоголя на Полтавщині, на якому вона посиділа під час екскурсії напередодні і загадала виграти мільйон. Щоправда, свій приз Ірина Іванівна отримує частинами - згідно щорічної декларації за 2017 рік і форми змін за 2018, поки що «М.С.Л.» виплатила їй близько 300 тисяч гривень. Але зупинятися на досягнутому вона не збирається і заявляє про намір поборотися за джек-пот у розмірі 3 млн гривень.

777 тисяч гривень «підняла» у лотерею і дружина начальника відділу Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Олександра Мороза, вивівши свого чоловіка на третє місце нашого рейтингу.

2_04

Випробувати власну вдачу Олега Ляшка, вочевидь, надихнув однопартієць - затятий гравець Олексій Ленський. У 2015 році йому вдалося виграти в «Українську національну лотерею» 9,5 тисяч гривень, а в 2016-му зірвав великий куш - майже 562 тисячі. У новій декларації за 2017 рік також знайшлося місце виграшу, але цього разу удача Ленського зрадила - сума виграшу склала лише 76,5 тисяч гривень.

А от самому лідеру «Радикальної партії» Фортуна посміхнулася одразу - і не раз, а тричі. 24 жовтня 2017 року він подав декларацію про суттєві зміни, в якій повідомив про три виграші в «УНЛ» на загальну суму 571 тисяча гривень. Принесли їх Ляшку нібито ставки на футбольні матчі. Але «методом Ляшка» після цього чомусь зацікавилися зовсім не математики, а НАБУ, яке запідозрило нардепа у декларуванні недостовірної інформації та незаконному збагаченні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: