Міністр фінансів стверджує, що Нефьодов і Верланов погано наповнювали бюджет

Міністр фінансів стверджує, що Нефьодов і Верланов погано наповнювали бюджет
Міністр фінансів України Сергій Марченко 

Раніше міністр повідомив, що від бізнесу надходили скарги на роботу Податкової та Митниці

Державна податкова служба виконала план надходження до бюджету у квітні всього на 24%. Державна митна служба - на 54%. Про це написала депутатка від «Слуги народу» Ольга Василевська Смаглюк з посиланням на заяву міністра фінансів. Вона повідомила, що ці цифри міністр озвучив сьогодні під час засідання бюджетного комітету Верховної Ради.

screenshot_2_12

«Справа в тім, що антикоронавірусні зміни до бюджету зняли з бюджету 60 млрд податків, а Мінфін не вніс зміни в розпис», - повідомила Смаглюк.

До слова, напередодні міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що перебування Максима Нефьодова та Сергія Верланова на посадах голів Державної митної служби а Державної податкової служби було ризиком для забезпечення фінансової безпеки. Також Марченко повідомив, що від бізнесу надходили скарги на роботу Податкової та Держмитниці.

Зазначимо, що звільнений Верланов подав заяву на ексглаву Мінфіну Ігоря Уманського в Офіс генпрокурора.

Нагадаємо, ввечері 24 квітня на позачерговому засіданні Кабінет міністрів України звільнив Максима Нефьодова з посади голови державної митної служби. Крім того Кабмін звільнив голову Державної податкової служби Сергія Верланова.

Після цього Нефьодов опублікував світлину, на якій він позує у футболці з персонажем книги «Гаррі Поттер» і написом «Доббі – вільний»

Сьогодні глава уряду Денис Шмигаль прокоментував звільнення Нефьодова і Верланова

Посольство США сьогодні нагадало українському Кабміну, що стежить за ситуацією із звільненнями і новими призначеннями в Державну податкову службу і Державну митну службу. 

Як повідомлялося, Кабмін дозволив призначення голови Податкової і його заступника на контрактній основі.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: