Міністр інфраструктури розповів, коли відкриють приміські та міжміські транспортні маршрути

Міністр інфраструктури розповів, коли відкриють приміські та міжміські транспортні маршрути

Транспортне сполучення планують відкрити в Україні з 12 травня

 

«В міському транспорті можна буде використовувати тільки сидячі місця», – сказав Владислав Криклій

Міністр інфраструктури Владислав Криклій сказав, що в Україні планують відновити транспортне сполучення з 12 травня.

Про це Владислав Криклій заявив в інтерв’ю Liga.net

«Ми плануємо 12 травня відновлювати активність в містах, приміське, міжміське сполучення. Це все стосується автобусних і залізничних перевезень. Але багато залежить від того, які показники щодо поширення вірусу ми будемо мати до 12 травня. Надалі плануємо і авіасполучення. Звичайно, ми можемо говорити тільки про внутрішню авіацію. Єдине, що авіаперевізники не розуміють обсяг трафіку: відкривати рейс і везти 10 пасажирів – невигідно. Вигідніше не літати», – сказав Криклій.

Міністр зазначив, що напевно будуть стримуючі рішення і обмеження: маски, термоскрінінг, де це можливо, в міському транспорті можна буде використовувати тільки сидячі місця. Інакше ми будемо мати гіперболічний ріст захворюваності. Ми готуємо пропозиції щодо алгоритму виходу з карантину, на наступному тижні, з нашого боку все фіналізуємо. Найголовніше, потрібне буде схвалення від міністерства охорони здоров’я, – сказав Криклій.

Щодо міжнародного пасажирського сполучення, міністр інфраструктури зауважив, що  на теперішній час європейці обмежують в'їзд іноземних громадян. Єгипет і Туреччина, куди полюбляють їздити влітку українці, наразі не відкривають свої повітряні ворота на прийом іноземних громадян

Криклій наголосив, що формат самоізоляції не скасовується. «Ви виїхали, наприклад, до Польщі. Повернулися - треба буде провести 14 днів у самоізоляції».

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури України Владислав Криклій сказав, що громадський транспорт відновить свою роботу, коли уряд почне знімати карантинні обмеження. Однак це буде не раніше червня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: