Покупка ДТЕК акцій двох обленерго не ослабить конкуренцію, - експерт

Покупка ДТЕК акцій двох обленерго не ослабить конкуренцію, - експерт

Антимонопольний комітет прийняв рішення дозволити продаж, отже, він не бачить жодних перешкод до такого продажу, наголосив Геннадій Рябцев

Концентрація компанією ДТЕК пакетів акцій «Київобленерго» і «Одесаобленерго» не призведе до монополізації або обмеження конкуренції на ринку розподілу електроенергії, вважає енергоексперт, директор спеціальних проектів НТЦ «Психея» Геннадій Рябцев.

«Головне, щоб на цьому обмеженому конкурентному ринку не було зловживань своїм положенням. І для цього Антимонопольний комітет стежить за відповідним ринком. Для цього він моніторить цей ринок. І те, що Антимонопольний комітет не бачить яких-небудь додаткових загроз, підтверджується його ось цим рішенням про дозвіл купівлі відповідних пакетів акцій компанією ДТЕК», - вважає Рябцев.

Як повідомляється в прес-релізі АМКУ, враховуючи, що ринок розподілу електроенергії знаходиться у сфері державного регулювання (з боку Нацкомісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, – ред.), концентрація компанією ДТЕК пакетів акцій «Київобленерго» і «Одесаобленерго» не вплине ні на сам ринок, ні на умови діяльності на ньому.

«Антимонопольний комітет прийняв рішення дозволити продаж. Отже, він не бачить жодних перешкод до такого продажу» - повідомив Геннадій Рябцев.

Нагадаємо, 25 квітня 2019 року АМКУ дозволив групі ДТЕК придбати 24,99% акцій ПрАТ«Київобленерго» і 16,77% акцій АТ «Одесаобленерго». АМКУ поклав на ДТЕК ряд зобов'язань, які усувають будь-який можливий вплив на суміжні ринки – постачання і виробництва електроенергії.

Як раніше повідомляли ЗМІ, 3 січня 2019 року «ДТЕК Нафтогаз» і NGR B.v. (Нідерланди) уклали договори купівлі-продажу акцій даних компаній. Договори укладені з відкладальною умовою і мають бути завершені після здобуття необхідних дозволів державних органів, включаючи узгодження антимонопольних органів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: