Порошенко повідомив про підписання угоди про купівлю турецьких ударних дронів

Порошенко повідомив про підписання угоди про купівлю турецьких ударних дронів
Порошенко відзначив продовження курсу на переозброєння армії сучасними зразками

Угода є частиною заходів із розширення військово-технічного співробітництва між Україною та Туреччиною

Державна компанія «Укрспецекспорт», що входить до складу Державний концерн «Укроборонпром», та турецька компанієя Baykar Makina підписали угоду про закупівлю для українського війська ударних турецьких дронів Bayraktar TB2. Про це повідомив президент України Петро Порошенко.

За його словами, угода була підписана на виконання домовленостей із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

«Ці новітні ударні безпілотники оперативно-тактичного рівня окрім вискотехнологічних характеристик також можуть бути доозброєні сучасним високоточним ракетним озброєнням для знищення бронетехніки, інженерних та фортифікаційних споруд, а також морських цілей», - відзначив Порошенко.

«Угода є частиною заходів із розширення військово-технічного співробітництва між Україною та Туреччиною. Та цілковито відповідає стратегічному курсу України до Альянсу - його стандартів та відкритого світового ринку озброєння, у який успішно інтегрується український оборонно-промисловий комплекс», - додав глава держави.

Порошенко відзначив продовження курсу на переозброєння армії сучасними зразками, що відповідають стандартам НАТО.

Технічні характеристики Bayraktar TB2:

  • Довжина апарату: 6,5 метрів
  • Розмах крила: 12 метрів
  • Радіус дії: 150 км
  • Максимальна злітна маса: 560 кг
  • Максимальна вага корисного навантаження: 50 кг
  • Максимальна швидкість польоту: 222 км/годину
  • Крейсерська швидкість: 130 км/годину
  • Практична стеля польоту: 6750 метрів.

Bayraktar TB2 може нести керовані протитанкові ракети та авіаційні бомби. Так у 2015 році відбулись тестові запуски ПТРК UMTAS, у а 2016 з’явилась офіційна інформація про їх успішне бойове застосування проти курдських загонів, що підтвердило їх заявлені тактико-технічні характеристики.

БПЛА оснащений двигуном внутрішнього згоряння Rotax 912, корпус виконаний з композитних матеріалів та оснащений системою автоматичного зльоту та посадки.

Bayraktar TB2 побив світовий рекорд серед безпілотних літальних апаратів у класі тактичних середньовисотних БЛА за тривалістю польоту. Так під час тестових польотів у червні та серпні 2014 року на висоті 8 км він знаходився у небі 24 години 34 хвилини.

Зазначимо, 5 січня у Стамбулі пройшла церемонія підписання Томосу для автокефалії Української православній церкві. Перед нею того ж дня відбулися переговори президента України Петра Порошенка та президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

Як повідомив глава держави, лідери обговорили шляхи зміцнення стратегічного партнерства.

У березні 2018 року Держдепартамент США схвалив пропонований продаж Україні протитанкових ракет і ракетних установок Javelin на суму 47 мільйонів доларів. У квітні Порошенко повідомив, що українська армія отримала ці комплекси. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: