Порошенко у Давосі розповів, що в Україні за рік відкрито 83 нових заводи

Порошенко у Давосі розповів, що в Україні за рік відкрито 83 нових заводи
Петро Порошенко на засіданні Національної інвестиційної ради у Давосі

Глава держави наголосив, що в Україні проводяться реформи, завдяки яким збільшуються інвестиції і зростає довіра до країни

За останній рік в Україні було відкрито 83 нових заводи за підтримки інвесторів, а за чотири роки побудовано 238 підприємств. Про це президент України Петро Порошенко заявив на засіданні Національної інвестиційної ради, яка проходила в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Глава держави наголосив, що в Україні проводяться реформи, завдяки яким збільшуються інвестиції і зростає довіра до країни. Він нагадав, що була підписана Угода про вільну торгівлю з Канадою, а кілька днів тому – Угода про вільну торгівлю з Ізраїлем.

«Ми віримо у відкритий світ. Ми віримо у необхідність зняття бар’єрів в міжнародній торгівлі. Ми віримо у важливість покращення інвестиційного клімату в Україні», - зауважив Порошенко і нагадав, що Україна піднялась ще на 5 сходинок в рейтингу Doing business. Окремо президент наголосив, що Україна виконує меморандуми з МВФ.

«Ми – єдина влада, що виконала шість меморандумів із співпраці з міжнародними фінансовими організаціями. Такого ніколи не відбувалось в Україні. Чому? Тому що ми тримаємо слово. Ми дуже рішучі в реформах і реформи приносять важливі результати», - підкреслив глава держави.

Петро Порошенко зауважив, що вдалося забезпечити економічне зростання на рівні 3,4%, інфляція нижче 10% в порівнянні з 45% у 2015 році, бюджетний дефіцит менше 2%.

«Під час війни ми маємо цифри здорової економіки. Завдяки вам. Завдяки вашій довірі... В 2014 році було важко. Не тільки для мене як для президента країни в стані війни. А й важко для вас, оскільки для президента Чакрабарті (президент Європейського банку реконструкції та розвитку Сума Чакрабарті – ред.) було важко повірити в Україну і залишати інвестиційну позицію відкритою. Було важко для Лакшмі Міттала (голова Ради директорів компанії «АрселорМіттал» - ред.) зробити важливе рішення щодо інвестицій в мільярд доларів для покращення технологій, для покращення екології», - зазначив Порошенко.

Президент також заявив, що в Україну заходить новий стратегічний інвестор Total Eren. За словами глави держави, в Україні збудують одну із найбільших вітрових електростанцій в Європі.

Нагадаємо, що директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард під час зустрічі з президентом України Петром Порошенко у Давосі рекомендувала прискорити проведення реформ.

Також Порошенко і Меркель провели переговори у Давосі.

Порошенко та генсек ООН Гутерріш обговорили перспективи розгортання миротворчої місії на Донбасі.

Зазначимо, форум в Давосі стартував 22 січня і триватиме до 25 січня включно. Сьогодні на форумі перебуває українська делегація, у складі якої, зокрема, є президент та міністр фінансів України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: