Президент підписав закон про підтримку українських авіакомпаній. Що він передбачає

Президент підписав закон про підтримку українських авіакомпаній. Що він передбачає
Підписаний Володимиром Зеленським закон продовжує можливість експлуатації літаків, ввезених українськими авіакомпаніями за оперативним лізингом

Документ сприятиме підтримці українських авіакомпаній у період переходу до використання літаків вітчизняного виробництва

Президент України підписав закон, який сприятиме підтримці українських авіакомпаній у період переходу до використання літаків вітчизняного виробництва.

Як повідомляє пресслужба Офісу президента, відповідний закон № 1492-ІХ Верховна Рада ухвалила 1 червня.

«Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення зміни до розділу ХХI «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України щодо продовження надання українським авіакомпаніям перехідного періоду для використання літаків вітчизняного виробництва» № 1492-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 1 червня 2021 року», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що документ сприятиме підтримці українських авіакомпаній у період переходу до використання літаків вітчизняного виробництва.

Закон продовжує до кінця 2024 року можливість експлуатації в Україні в режимі тимчасового ввезення з умовним звільненням від митних платежів літаків, ввезених українськими авіакомпаніями за оперативним лізингом.

В Офісі президента пояснили, що у такому режимі на митну територію України можуть ввозитися літаки з масою порожнього обладнаного апарата понад 10 тис. кг, але не більше 30 тис. кг та максимальною пасажиромісткістю від 44 до 110 місць.

«При цьому, відповідно до закону, уряд має врахувати в проєкті державного бюджету України на 2022 рік фінансування заходів Державної цільової науково-технічної програми розвитку авіаційної промисловості, зокрема щодо відновлення повномасштабного серійного виробництва цивільних літаків в Україні, освоєння виробництва вертольотів, створення умов для збереження частки ринку авіаперевезень для вітчизняних виробників», – зазначили в пресслужбі.

Для забезпечення виконання поставлених у проєкті закону завдань Зеленський звернувся до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з відповідним листом.

До слова, недобудований літак АН-178, на фоні якого нещодавно давав підсумкову пресконференцію президент України Володимир Зеленський, полетить у першому кварталі наступного року.

Нагадаємо, 20 травня біля державного підприємства «Антонов» відбулася пресконференція Володимира Зеленського за підсумками двох років роботи на посаді президента.

Зазначимо, його звіт викликав дуже неоднозначні оцінки у суспільстві. Прихильники Зеленського у захваті від масштабності антуражу, опоненти звернули увагу на неконкретність і некоректність заяв.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: