Призначення голови Фонду держмайна. Підприємство, підконтрольне Фірташу, обіцяє вийти на страйк

Призначення голови Фонду держмайна. Підприємство, підконтрольне Фірташу, обіцяє вийти на страйк
ЗТМК - єдиний в Україні і Європі виробник губчатого титану

Профспілки ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» готуються до забастовки через призначення Фондом держмайна директора підприємства

Працівники та профспілки підприємства ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» попередили прем’єр-міністра Дениса Шмигаля про забастовку через призначення Фондом держмайна директора без конкурсу. Про це йдеться в офіційному листі.

У документі сказано, що призначення за закритими дверима нового керівництва, що не має досвіду управління промисловими підприємствами та стратегії розвитку ЗТМК, буде сприйнято трудовим колективом як дія, спрямована на знищення заводу.

У зверненні також йдеться про те, що будь-яка дискусія про нове керівництво з боку будь-якого з акціонерів ТОВ «ЗТМК» повинна відбуватися виключно при дотриманні наступних умов:

  • відкритість і прозорість процесу прийняття рішень;
  • законність рішень;
  • врахування інтересів обох акціонерів і досягнення компромісів між ними щодо спірних питань.

«При цьому будь-який кандидат на посаду директора зобов'язаний мати досвід управління великими промисловими об'єктами, мати розуміння специфіки роботи титанової галузі і повинен пред'явити професійну стратегію роботи і розвитку підприємства», - наголошується в листі.

У зверненні також сказано, що профспілка готує звернення до САП і Офісу генерального прокурора з метою провести розслідування на наявність корупційної зацікавленості окремих чиновників ФДМУ в призначеннях, які готуються.

До відома, 30 квітня і 12 травня 2020 року чиновники ФДМУ зробили спроби провести екстрені збори акціонерів ТОВ «ЗТМК» з метою призначити нового генерального директора ЗТМК без конкурсу.

ЗТМК - єдиний в Україні і Європі виробник губчатого титану. Підприємство також спеціалізується на виробництві титанового шлаку, титанових злитків, слябів і легованих сплавів.

51% в статутному капіталі підприємства знаходиться у власності держави, від імені якого діє Фонд державного майна України, а  49% акцій ТОВ «ЗТМК» володіє компанія «Толексіс Трейдинг Лімітед» (Республіка Кіпр) Дмитра Фірташа. .

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: