Рада відхилила законопроєкт про відстрочку касових апаратів для ФОП

Рада відхилила законопроєкт про відстрочку касових апаратів для ФОП
За відтермінування запровадження касових апаратів проголосували лише 17 нардепів

Документ передбачає відстрочку обов'язкового використання касових апаратів до 1 січня 2022 року для платників єдиного податку 2-4 груп

Верховна Рада сьогодні, 17 листопада, відхилила законопроєкт №4313-д про відстрочку касових апаратів для фізичних осіб-підприємців.

За основу документ підтримали лише 17 нардепів.

Комітет з питань фінансової, податкової та митної політики Верховної Ради підтримав доопрацьований законопроєкт про відстрочення введення касових апаратів для ФОП.

Документ передбачає відстрочку обов'язкового використання касових апаратів до 1 січня 2022 року для платників єдиного податку 2-4 груп, за винятком ризикових галузей.

Глава парламентського фінкомітету Данило Гетманцев повідомив, що в законопрєекті відбулися істотні зміни. Він звертав увагу, що попередня редакція закону не отримала підтримки, оскільки відстрочка була прописана для всіх ФОП.

За словами парламентаря, у доопрацьованому проєкті пропонували значно пом'якшити відповідальність за порушення правил операцій касового апарату і спростити звітність для програмних РРО.

Як повідомлялося, голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев зазначив, що більшість українців підтримують введення касових апаратів для підприємців

Також нагадаємо, що Нацбанк хоче спростити касові операції ФОП.

.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: