Гетманцев: Народ підтримує введення касових апаратів для ФОП

Гетманцев: Народ підтримує введення касових апаратів для ФОП
ФОП та іншим підприємцям дозволять використовувати безкоштовні аналоги касових апаратів у вигляді додатків на смартфони та ін.

Депутат: держава має приймати рішення на користь виваженої більшості, а не агресивної меншості

Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев зазначив, що більшість українців підтримують введення касових апаратів для підприємців.

В інтерв’ю «Главкому» Гетманцев пояснив, що не боїться об’єднання євробляхерів та підприємців на Майдані, які протестують проти відтермінування фіскалізації.

«В мене нема соціології стосовно автомобілів на європейських номерах, але є соціологія щодо фіскалізації, яку підтримують за різними оцінками від 50% до 80% громадян, а виступають проти лише від 13% до 16%. Розумію, що політичні сили, які спекулюють на темі «вбивства ФОПів електронним чеком», є більш агресивними та краще організованими. Але держава на те і держава, щоб приймати рішення на користь виваженої більшості, а не агресивної меншості. Тому, боротьба за право на тінь не має жодної ані моральної, ані юридичної підстави», – наголосив парламентарій.

Політик додає, що в їхньому комітеті 80% розглянутих законів так чи інакше торкалися детінізації.

«Ці ініціативи викликають шалену критику. При цьому про детінізацію говорять всі. Але якщо ми цього не зробимо, то залишимося далі в Середньовіччі, в найбіднішій країні Європи. Ми йшли у владу точно не за цим», – пояснив Гетманцев.

Нагадаємо, що закони про застосування касових апаратів у сферах торгівлі, харчування та послуг, а також про детінізацію розрахунків у сфері торгівлі, які 17 жовтня підписав президент Володимир Зеленський.

Вони запроваджують обов'язковість використання реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами-підприємцями, що працюють у сферах торгівлі та харчування. Разом з цим, таким ФОП та іншим підприємцям дозволять використовувати безкоштовні аналоги касових апаратів у вигляді додатків на смартфони, планшети та комп’ютери.

Однак, Верховна Рада не змогла відстрочити введення касових апаратів для ФОПів до 2022 року.

Також нагадаємо, що Нацбанк хоче спростити касові операції ФОП.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: