Угода ОПЕК+ про зменшення видобутку нафти набула чинності

Угода ОПЕК+ про зменшення видобутку нафти набула чинності
У травні-червні зниження нафтовидобутку складе 9,7 мільйона б/д (на 23%), з липня до кінця 2020 року - 7,7 мільйона б/д (на 18%), до травня 2022 року - 5,8 мільйона б/д (на 14%)

Країни альянсу, які сукупно контролюють близько 40% світового нафтового видобутку, скоротять його майже на десять мільйонів барелів на добу

Угода країн ОПЕК+ про зменшення нафтовидобутку набула чинності з 1 травня.

Країни альянсу, які сукупно контролюють близько 40% світового нафтового видобутку, скоротять його майже на десять мільйонів барелів на добу, щоб уникнути колапсу на ринку нафти.

Угода передбачає зниження видобутку нафти від рівня жовтня 2018 року, за винятком Росії і Саудівської Аравії, які будуть знижувати від рівня 11 млн барелів на добу.

Так, у травні-червні зниження нафтовидобутку складе 9,7 мільйона б/д (на 23%), з липня до кінця 2020 року - 7,7 мільйона б/д (на 18%), до травня 2022 року - 5,8 мільйона б/д (на 14%).

Нагадаємо, 9 квітня країни ОПЕК + домовилися знизити видобуток нафти. Остаточну угоду затвердили 12 квітня, скоротивши частку Мексики, яка погодилася знизити видобуток тільки на 100 тисяч б/д замість 400 тисяч б/д.

Як повідомлялося, з середини березня цього року в США видобуток нафти впав на 1 млн барелів на добу.

Як повідомлялося, Росія попри прогнози колапсу на нафтовому ринку не може зупинитися і продовжує нарощувати її видобуток.

Нагадаємо, 12 квітня Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК), Росія та інші нафтовидобувні країни (всього 23) домовилися про найбільше в історії скорочення обсягів видобутку нафти – на 9,7 млн барелів на добу з 1 травня. За оцінками експертів, цього буде недостатньо, щоб збалансувати попит і пропозицію.

23 квітня стало відомо, що США підозрюють Росію в грі на обвал нафти. Комісія з торгівлі товарними ф'ючерсами (СFTC) США передбачає, що деякі учасники торгів, пов'язані з Росією, отримали закриті дані про переговори в форматі ОПЕК + і стали грати на ринку, використовуючи інсайдерську інформацію.

До відома, експерти вважають, що Росії доведеться зупиняти нафтовидобуток - зберігати її ніде.

Також повідомлялося, що ціни на всю світову нафту полетіли до низу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: