Ціни на нафту на світових ринках знову падають

Ціни на нафту на світових ринках знову падають
Обвалення відбувається на тлі побоювань з приводу переповнення сховищ нафти у всьому світу, а також більш повільного відновлення попиту на сировину

Ф'ючерси на еталонні сорту Brent і WTI падають на понад 10% аж до серпня

Вартість нафти на світових ринках з початку торгів у вівторок, 28 квітня продовжила падіння. Про це свідчать дані лондонської біржі ICE.

Ф'ючерси на еталонні сорту Brent і WTI падають на понад 10% аж до серпня.

Зазначається, що червневий контракт Brent станом на 9:30 опустився до $19,08 за барель, а липневий - до $22,35. Нафта WTI падає ще сильніше.

Червневий ф'ючерс - до $11,18, а липневий - до $16,4. Всі інші ф'ючерси на обидві марки аж до грудня падають на 3-8%.

screenshot_3_09

Обвалення відбувається на тлі побоювань з приводу переповнення сховищ нафти у всьому світу, а також більш повільного відновлення попиту на сировину, ніж очікувалося раніше.

Американська WTI також відчуває тиск через дії біржових гравців, які шукають способи продати червневі ф'ючерси і обміняти їх на більш пізні контракти. Вони побоюються повторення ситуації минулого тижня, коли вартість травневих контрактів на WTI опускалася майже до мінус $40 за барель.

У російському «Лукойлі» не виключають, що така ж ситуація може скластися з маркою Brent, якщо ситуація з європейськими сховищами повторить американську.

Як повідомлялося, Росія попри прогнози колапсу на нафтовому ринку не може зупинитися і продовжує нарощувати її видобуток.

Нагадаємо, 12 квітня Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК), Росія та інші нафтовидобувні країни (всього 23) домовилися про найбільше в історії скорочення обсягів видобутку нафти – на 9,7 млн барелів на добу з 1 травня. За оцінками експертів, цього буде недостатньо, щоб збалансувати попит і пропозицію.

23 квітня стало відомо, що США підозрюють Росію в грі на обвал нафти. Комісія з торгівлі товарними ф'ючерсами (СFTC) США передбачає, що деякі учасники торгів, пов'язані з Росією, отримали закриті дані про переговори в форматі ОПЕК + і стали грати на ринку, використовуючи інсайдерську інформацію.

До відома, експерти вважають, що Росії доведеться зупиняти нафтовидобуток - зберігати її ніде.

Ціни на всю світову нафту полетіли до низу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: