Україна провела перше засідання фінансового «Рамштайну» із союзниками

Україна провела перше засідання фінансового «Рамштайну» із союзниками
фото з відкритих джерел

Шмигаль: «Вдячний союзникам за підтримку України та допомогу у пошуку нових дієвих форм солідарності з нашою державою»

Сьогодні, 26 січня, відбулося в онлайн-форматі відбулося перше засідання фінансової координаційної платформи донорів (фінансовий «Рамштайн»), у якому взяли участь Україна та країни-союзники. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Вдячний союзникам за підтримку України та допомогу у пошуку нових дієвих форм солідарності з нашою державою», – додав Шмигаль.

За словами глави Кабміну, під час засідання він озвучив ключові завдання, а саме:

Забезпечення прогнозованої, ритмічної бюджетної підтримки у 2023 році. Вже є допомога від США та Євросоюзу на 10 млрд доларів та 18 млрд євро відповідно. Україна розраховує профінансувати різницю дефіциту за допомогою МВФ.

Спланувати та забезпечити початок відновлення України. У цьому питанні визначено чотири пріоритети: відновлення енергетики, гуманітарне розмінування, відновлення житла, критичної та соціальної інфраструктури.

Координація фінансових інструментів підтримки економіки та приватного сектора (страхування військових ризиків, державно-приватне партнерство, допомога у фінансуванні проектів підтримки малого бізнесу).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: