Українцям презентують проект перетворення Чорнобиля на гігантську сонячну електростанцію

Українцям презентують проект перетворення Чорнобиля на гігантську сонячну електростанцію
У зоні відчуження

На заході буде озвучено результати розрахунків запланованого фінансування техніко-економічного обґрунтування

У понеділок, 19 березня, у Києві презентують попереднього техніко-економічного обґрунтування встановлення парку наземних сонячних панелей потужністю у Чорнобильській зоні відчуження. Про це інформує прес-служба міністерства екології.

За її даними, прогнозована потужність станції складатиме 1,2 ГВт.

На заході буде озвучено результати розрахунків запланованого фінансування техніко-економічного обґрунтування для будівництва сонячного парку у зоні відчуження, які були зроблені компанією Tractebel Engineering, світовим лідером у галузі відновлювальної енергетики, за кошти французького уряду.

Мета дослідження - оцінка техніко-економічної доцільності спорудження потужної сонячної електростанції (СЕС) у зоні відчуження та аналіз особливостей зведення такого об’єкта на території, яка зазнала радіоактивного забруднення порівняно зі стандартною сонячною електростанцією.

У дослідженні враховано особливості території, рівень радіоактивного забруднення території, на якій заплановано розміщення об’єктів сонячної енергетики, правила радіаційної безпеки під час проведення робіт, а також ряд інших важливих показників.

У презентації візьмуть участь міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, посол Франції в Україні Ізабель Дюмон та гoлова Державного агентства України з управління зоною відчуження Віталій Петрук.

Відкриті дані свідчать, що площа встановлених сонячних панелей загальною потужністю 1,2 ГВт може складати декілька мільйонів квадратних метрів.

Нагадаємо, Франція надасть 700 мільйонів євро країнам, що розвиваються, для розвитку проектів із сонячної енергетики.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: