Держава отримує «крихти» з мільярдів, що обертаються на ринку лотерей, - АМКУ

Держава отримує «крихти» з мільярдів, що обертаються на ринку лотерей, - АМКУ
Державна уповноважена Антимонопольного комітету Агія Загребельська

«200 тисяч гривень - це дохід, який приносить один гральний салон за місяць»

Держава отримує «крихти» з тих мільярдів, які обертаються на українському ринку лотерей. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявила державна уповноважена Антимонопольного комітету Агія Загребельська.

«$1 мільярд на рік - це та сума, з якої повинні вираховуватись податки. Гадаю, що це навіть більше за $1 мільярд. Мінімум – це 1 мільярд євро. Якщо ж врахуємо ще й підпільні казино, то цифра буде набагато більша. 200 тисяч гривень - це дохід, який приносить один гральний салон за місяць. В Україні більше 30 тисяч населених пунктів, викреслимо дуже маленькі села, де немає лотерейних закладів, залишиться бодай 10 тисяч. Отож, якщо в населеному пункті буде принаймні один гральний зал, який приносить на місяць 200 тис грн, то загалом по Україні прибуток галузі складатиме 2 - мільярди на місяць, на рік – 24 мільярди грн», — пояснює Загребельська.

Читайте також: Джек-пот для депутата Третьякова. Як одіозний політик будує лотерейну імперію 

Вона підкреслює, що це — репрезентативна цифра: «Держава у 2015 році отримала лише 26,5 млн. Наприклад, у Грузії азартний ринок в 2014 році склав 2,3% від ВВП країни. У нас у 2015 році  азартний ринок складав лише 0,02% від ВВП. В 2014 році – 0,02%, в 2016 році – 0,003%».

Нагадаємо, «лотерейна» війна Антимонопольного комітету та уряду  точиться вже близько року. У травні 2017-го АМКУ не погодив проект нових ліцензійних умов для операторів лотерейного ринку. Як стверджують у Комітеті, запропоновані Мінфіном ліцензійні умови, спрямовані на те, щоб в Україні з’явився лотерейний монополіст. Нині ж на цьому ринку працюють три компанії - «УНЛ», «МСЛ» та «Патріот». Проте з ухваленням нового проекту робота двох останніх стане неможливою, по суті, залишиться лише «УНЛ», яку пов’язують з депутатом від «БПП» Олександром Третьяковим.

Повну версію інтерв’ю читайте тут: Агія Загребельська: Антимонопольний комітет наступив на хвіст дуже впливовим людям на лотерейному ринку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: