В Україні впав ажіотаж на продукти, що скуповували з початку карантину

В Україні впав ажіотаж на продукти, що скуповували з початку карантину
Топ-3 продуктів, навколо яких найбільше дискусії останні дні, то ажіотаж і реалізація з ними також знижуються: гречка (-17%), борошно (10%), цибуля (-22%)

За останній тиждень найбільше знизилася реалізація цукру (-27%), сала (-30%) і масла вершкового (-50%), - заступник міністра економіки

В Україні впав ажіотажний попит на продукти, який спостерігався два останніх тижні. Про це повідомив заступник міністра економіки Тарас Висоцький у Facebook.

За його інформацією, обсяги продажу товарів поступово знижуються, торгові мережі поповнюють свої запаси.

Відзначається, що за останній тиждень найбільше знизилася реалізація цукру (-27%), сала (-30%) і масла вершкового (-50%).

«Що стосується топ-3 продуктів, навколо яких найбільше дискусії останні дні, то ажіотаж і реалізація з ними також знижуються: гречка (-17%), борошно (10%), цибуля (-22%)», - написав Висоцький.

.jpg_239

Як повідомлялося, через коронавірус деякі продукти можуть зникнути або подорожчати в Україні.

Мережа АТБ заявила про зниження націнок на товари першої необхідності.

Нагадаємо, гречана крупа в березні подорожчала на понад 50%, майже на 60% подорожчала картопля.

Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України заявляє, що в останні 7 днів ціни на основні продукти не ростуть, а деякі навіть знизилися. 

Майже 80% українців переживають, що в Україні настане затяжна економічна криза. Більше двох третин громадян схвильовані через те, що не зможуть купити необхідних ліків. Майже половина переживають через те, що не зможуть купити необхідних продуктів (52% – не переживають).

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: