Влада Чернівців оголосила про розміри доплат медикам, які лікують хворих на коронавірус

Влада Чернівців оголосила про розміри доплат медикам, які лікують хворих на коронавірус
У Чернівецькій області медики, які працюють з хворими на коронавірус, отримають доплату

Медики отримають від п’яти до 10 тисяч грн доплати

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук повідомив, що медичні працівники, які працюють із хворими на коронавірус, отримають доплату до зарплати.

Про це Олексій Каспрук сказав у прямому ефірі у Facebook.

«Завершено розрахунки. Ми забезпечимо доплати медичним працівникам, які безпосередньо лікують хворих, обстежують осіб з підозрою на коронавірус тощо, на суму від п’яти до десяти тисяч гривень. Це буде залежати від навантаження, від фаху тощо», – сказав Олексій Каспрук.

Міський голова Чернівців уточнив, що доплати отримуватимуть не лише лікарі, а й інші працівники медичних установ, які безпосередньо залучені до боротьби з COVID-19.

«Міністр охорони здоров’я підписав наказ, згідно з яким з квітня втричі буде збільшено оклади тим медпрацівникам, які задіяні у заходах щодо боротьби з коронавірусом. Фактично збільшать оклади не лише вірусологам, реаніматологам, а й усім медикам. Є окремий пункт, в якому зазначено, що всі лікарі задіяні в заходах. Сьогодні ми розуміємо, що при розгортанні додаткових госпітальних баз у нас виникне велика проблема з фахівцями. Тому для лікування хворих до цього процесу будуть залучати лікарів усіх спеціальностей. Уже сьогодні хворих обслуговують і лікарі-лори, і лікарі-офтальмологи. Ми розуміємо, що лікарі будуть отримувати інфекцію, хворіти, і їх треба буде замінювати. Будемо намагатися робити резерв», – сказав Олексій Каспрук.

Міський голова Чернівців закликав зголоситися людей з медичною освітою, які мають бажання допомагати.

Нагадаємо, у Чернівецькій області станом на ранок 2 квітня офіційно підтверджено 143 випадки коронавірусної інфекції. Зокрема, зафіксували 10 випадків коронавірусної інфекції COVID-19 у медичних працівників.

Станом на 10:00 2 квітня в Україні налічується 804 хворих на коронавірус. Так, за результатами досліджень вірусологічної референс-лабораторії ЦГЗ України та обласних лабораторних центрів загалом підтверджено 804 випадки COVID-19.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: