Як затяжна війна вплине на гаманці українців: шокуючий прогноз від ООН

Як затяжна війна вплине на гаманці українців: шокуючий прогноз від ООН
До 18 років розвитку України можуть бути просто зведені нанівець протягом 12-18 місяців
фото з відкритих джерел

Межа бідності зазвичай визначається як купівельна спроможність від 5,50 до 13 доларів на людину в день

Якщо війна в Україні затягнеться протягом наступного року, то 90% населення можуть зіткнутися з бідністю і крайньою економічною вразливістю. За оцінкою Програми Розвитку ООН (ПРООН), війна зведе нанівець два десятиліття економічних досягнень. Про це повідомляє Reuters.

Ахім Штайнер, адміністратор ПРООН, сказав, що його агентство працює з Київським урядом, щоб уникнути найгіршого сценарію колапсу економіки. Програма спрямована на надання грошових переказів сім'ям на покупку продуктів харчування, щоб вижити, і утримати їх від втечі, підтримуючи основні послуги.

«Якщо конфлікт буде затяжним, якщо він буде продовжуватися, ми побачимо дуже значне зростання рівня бідності», – сказав Штайнер агентству Reuters.

«Очевидно, що крайнім кінцем сценарію є крах економіки в цілому. І це може в кінцевому підсумку призвести до того, що до 90% людей або опиняться за межею бідності, або піддадуться високому ризику (бідності)», – сказав він у своїй доповіді.

Межа бідності зазвичай визначається як купівельна спроможність від 5,50 до 13 доларів на людину в день, додав він. За його словами, до того, як Росія почала своє вторгнення 24 лютого, приблизно 2% українців жили нижче позначки в 5,50 долара.

«За нашими оцінками, до 18 років розвитку України можуть бути просто зведені нанівець протягом 12-18 місяців», – сказав Штайнер.

Нагадаємо, за попередніми розрахунками на відновлення України після війни потрібно $565 млрд. Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Як повідомлялося, після закінчення війни Україна буде мати кілька років лише періоду розмінування, оскільки без цього неможливе відновлення будь-якого об’єкта.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: