За площею угідь Україна посіла друге місце в Європі і США

За площею угідь Україна посіла друге місце в Європі і США

OneSoil детально визначає стан полів, тип вирощуваних культур, а також етап їх визрівання

Мінський стартап OneSoil запустив інтерактивну карту сільськогосподарських полів, в яку включені 42 європейські країни і США.

Про це пише ain.ua.

У OneSoil Map Україна посідає друге місце за площею угідь після США: 35,9 млн гектарів при 2 млн ділянок.

На третьому місці розташувалася Франція - в країні 25,7 млн гектарів, поділених на 7 млн ділянок.

35925fa-ugodiya-original

OneSoil використовує алгоритм з використанням штучного інтелекту для аналізу супутникових знімків, щоб детально визначити стан полів, тип вирощуваних культур, а також етап їх визрівання.

В Україні, за даними компанії, найбільш активно площі засівають кукурудзою (14,8 млн га), пшеницею (5,4 млн га) і травою (4 млн га).

За сукупною площею полів лідирує Одеська область (2,4 млн га). Середня площа ділянки - 17,9 га, в той час як найбільше поле досягає 2 тис. га.

Також OneSoil Map дозволяє подивитися, як змінювалися поля за останні три роки: з 2016 по 2018 рік. Творці використовували дані Європейського космічного агентства, а також інструментарій від Mapbox, картографічної платформи з відкритим вихідним кодом.

На збір інформації пішло понад три роки, а на візуалізацію - близько шести місяців. Наразі в базу занесені понад 60 млн угідь, система вміє розпізнавати близько 20 видів сільськогосподарських культур.

За словами співзасновника OneSoil Олександра Яковлєва, їх розробка допоможе відстежити глобальні та локальні сільськогосподарські тренди, а також правильно спланувати фермерське господарство.

До 2019 року на карту планують додати дані з Південної Америки та Австралії. До 2020 року в планах OneSoil - охопити весь світ.

Наразі у стартапа понад 20 тисяч клієнтів, з них 1,3 тисячі - на американському ринку, куди компанія вийшла всього місяць тому.

Крім аналітики, OneSoil також продає обладнання для установки на полях (погодні датчики, модеми) і розвиває цифрову платформу для моніторингу та управління фермерськими угіддями.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: