Зеленський прокоментував скасування вимоги обльоту територій РФ українськими авіакомпаніями

Зеленський прокоментував скасування вимоги обльоту територій РФ українськими авіакомпаніями
Зеленський зазначив, що обліт території РФ Україні невигідний

Президента здивувала ситуація відносно авіасполучення, адже з Росією увесь цей час існує транспортне та залізничне сполучення

Президент Володимир Зеленський заявив, що від запровадженої у 2015 році вимоги обльоту території РФ для українських авіакомпаній, останні несуть суттєві матеріальні збитки.

Про це він сказав під час пресмарафону 10 жовтня.

«Дотаційними, у принципі, є їх авіарейси. Україні - це не вигідно», - підкреслив Зеленський.

При цьому президент зауважив, що ситуація доволі дивна відносно авіасполучення, адже з Росією увесь цей час існує транспортне та залізничне сполучення.

Нагадаємо, з 2014 року для українських компаній Росія ввела заборону на транзитні польоти над територією Російської Федерації.

А з 2015 року між країнами (в результаті ряду взаємних санкцій) зовсім припинено авіасполучення. Тобто, значно збільшилася довжина маршрутів в східному напрямку для українських авіакомпаній. А це додаткові витрати на паливо для вітчизняних авіакомпаній і незручності для пасажирів (через триваліший час польоту), що в свою чергу робить їх не конкурентними.

Експерти галузі неодноразово підкреслювали, якщо «обліт території РФ» наразі скасувати проблематично, то Кабмін має розглянути можливість зменшення податкового навантаження на вітчизняні авіакомпанії, що є доволі сталою практикою державної підтримки в багатьох країнах.

В новому уряді і Міністерстві інфраструктури  досі триває  дискусія про те, чи треба, і головне – за рахунок яких економічних компенсаторів, підтримати український авіаперевізників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: