Звільнення підприємств від податку на землю є стратегічно вірним рішенням, - ІСС Ukraine

Звільнення підприємств від податку на землю є стратегічно вірним рішенням, - ІСС Ukraine
Зараз треба думати, як будуть жити місцеві громади, якщо підприємства ляжуть, - президент ICC Ukraine

Через звільнення підприємств від податків страждають місцеві громади, але зараз на вагах важливіше, - Щелкунов

Рішення Верховної Ради про звільнення бізнесу від сплати податку на землю у зв’язку з карантинними обмеженнями є стратегічно вірним, підприємцям необхідна підтримка. Про це заявив президент ICC Ukraine Володимир Щелкунов.

«Ми звільнили підприємства від сплати за землю, оренди. Я розумію, що страждають місцеві громади. Але тут на вагах важливіше. Як будуть жити громади, коли в ці місяці підприємства просто ляжуть, і взагалі нічого не будуть платити. Вони зараз або не працюють, або зменшили виробництво», - сказав Щелкунов.

Нагадаємо, раніше народний депутат України, член фракції «Голос» Леся Василенко заявила, що тимчасове звільнення бізнесу від плати за землю господарюючими суб’єктами до 30 квітня 2020 року, що передбачено законом про зміни до Податкового кодексу, є мінімумом, який можна зробити для допомоги підприємцям в нинішніх кризових умовах.

Законом України від 17 березня 2020 року №533 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби» внесені зміни до Податкового кодексу України, що передбачають звільнення від плати за землю господарюючими суб’єктами з 1 березня по 30 квітня 2020 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: