Активісти пікетують будівлю СБУ з вимогою відсторонити скандального Семочка

Активісти пікетують будівлю СБУ з вимогою відсторонити скандального Семочка

Нацкорпус вимагає відсторонити Семочка

Фото: facebook.com/nationalcorpskyiv

Мітингувальники вимагають від СБУ заборонити Семочку виїзд за межі держави

У Києві активісти пікетують СБУ з вимогою відсторонити від виконання обов'язків першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка на час розслідування. Про це в понеділок, 8 жовтня, повідомляє Інтерфакс-Україна. 

За даними агентства, у будівлі СБУ зібралося близько 60 осіб з прапорами «Нацкорпусу». 

Учасники мітингу мають намір передати голові СБУ звернення депутатів Верховної Ради, яке підписали кілька десятків парламентаріїв, з вимогою усунути з посади Семочка на час проведення розслідування НАБУ. 

Також активісти вимагають від СБУ заборонити йому виїзд за межі держави. 

Крім того, наразі у Верховній Раді триває збір підписів нардепів під вимогою відсторонити від посади чиновника на час проведення розслідування НАБУ та перевірки Семочка.

Нагадаємо, журналісти з'ясували, що у заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочко є нерухомість на 200 млн гривень, а члени його сім'ї мають російське громадянство і періодично відвідують окупований Крим.

Зокрема, журналісти встановили, що Семочко їздить на Land Cruiser, зареєстрованому на неіснуючу людину. Цей автомобіль щоранку приїжджає забирати пасажира в закрите котеджне містечко у Конча-Заспі. Будинок на 333 квадратних метри офіційно придбала Тетяна Лисенко, в Козині є ще два величезні будинки, нещодавно оформлених на її дочку.

У ході розслідування журналісти прийшли до висновку, що Лисенко доводиться дружиною (офіційною чи неофіційною) Семочку, а Анастасія Лисенко, на яку записано два будинки, перебуває з ним у родинних стосунках.

Як випливає з розслідування, три будинки в Козині обійшлися Семочко в близько 8 млн доларів. Однак аналіз доходів його сім'ї говорить про відсутність легального джерела таких доходів.

НАБУ відкрило кримінальне провадження щодо першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: