Аудитори «врятували» 38 млн грн столичного бюджету

Аудитори «врятували» 38 млн грн столичного бюджету

Перевірки продовжуються

Завдяки рекомендаціям спеціалістів Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту місту вдалось заощадити 221 млн грн у січні-вересні поточного року, зокрема у вересні – 38 млн грн. Гроші були заощаджені у вигляді повернутих коштів, зменшення вартості закупівель, коригування кошторисів на ремонт і актів виконаних робіт.

Про це з посиланням на дані оперативної звітності заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Так, лише внаслідок аналізу тендерів у вересні попереджено втрат на суму 2,5 млн грн (у січні-вересні 2017 року –  58 млн грн), повідомляє «Главком».

Окрім того, зазначив перший заступник голови КМДА, проведено 2 внутрішні аудити на підприємствах, установах, а також в організаціях комунальної форми власності Києва (зокрема у січні‑липні 2017 року – 49 аудитів). За їхніми результатами встановлено фінансових порушень на суму 10,9 млн грн (у січні‑вересні 2017 року – на 332 млн грн).

«Ми продовжуємо перевіряти себе ж, свої підрозділи. Адже це свідчить про реальне бажання змін, насущну потребу звільнитися від корупції. Важливо, що аудити допомагають не лише запобігти втратам – часто вони унеможливлюють навіть найменший прояв порушень. Керівники комунальних підприємств і структурних підрозділів розуміють, на яку відповідальність погодилися, займаючи посаду, і це працює «на випередження», – наголосив Геннадій Пліс.

Такої ж думки дотримується Оксана Колтик, директор Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту.

«Фахівці внутрішнього аудиту в КМДА під час оцінки ефективності функціонування процесів першочергово напрацьовують рекомендації, які допоможуть запобігти втратам комунальних ресурсів Києва у майбутньому. Окрім того, вони можуть запобігти й іншим порушенням фінансово-бюджетної дисципліни», – переконана керівник Департаменту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: